Jan Beentjeswedstrijd valt ten prooi aan Hendrick Moolevliet

Tussen de zomer- en wintercompetitie van Hsv Kennemerland vindt al jaren de Jan Beentjeswedstrijd plaats. Er was vandaag gekozen voor het Noordhollandskanaal te Alkmaar. Voor velen een mooie training voor de Bedrijvenviswedstrijd over twee weken. Zelf was ik zo druk met de voorbereiding voor de BVW dat ik was vergeten maden te kopen. Ik wil hierbij mijn dank uitspreken naar Hendrik Moolevliet die na een oproepje op teamwebs, mijn dochter en mij van maden voorzag. Klasse Hendrik.


Cor Martens vangt een mooie platte

Na een uur voorbereidingstijd klonk het startsignaal. Veel deelnemers hadden deze morgen gekozen voor enkel de feeder. Gezien de ervaringen van de laatste weken kozen de meeste ervoor een meter of 4 tot zelfs 10 vanaf de schuwing te vissen. Daarnaast werden er ook behoorlijk veel stokken in stelling gebracht. Doordat de beroepsvisser uit Akersloot ettelijke tonnen (meer dan 60) aan brasem heeft weggevangen, zijn de vangsten de laatste weken mager. Ook vandaag bleek al snel dat de vis weinig zin had. Elke visser trok zijn trukendoos open om toch wat vissen te vangen.


Nipro HS had ervoor gezorgd dat bijna iedereen prijs had.

Het B-vak bleek wel beter als het A-vak. Er stond deze ochtend de eerste uren een stroompje naar Alkmaar en later richting Akersloot, maar ook dat kon niet helpen. Toch zijn er altijd weer vissers die er dan met kop en schouder boven uit steken. In vak B was dat op het staartnummer Hendrik Moolevliet. Als een van de weinige koos Hendrik om strak tegen de overzijde te vissen. Daarbij had Hendrik gelijk de schaar gezet in zijn pieren en bleef ook tijdens de wedstrijd constant pieren brengen. Het bracht hem mooie brasems.

Midden in het vak zat Nico Schouws die na flink knippen geen beet zag, gelukkig na ruim een uur de eerste beet, gelijk een mooie platte, met de combinatie van 2 gehalveerde piertjes en een floater, volgde er gelukkig meer. Voor het overige was het zeuren in vak B. In het A-vak was het beroerder. Op de kop deed Bert Groot zijn uiterste best, alleen wilde het vandaag niet lukken. Zijn buurman Theo Breedijk was de eerste met de stok, zo ’n buitenkans liet hij zich niet ontnemen en ving veel, maar wel kleine vis. Helaas waren er ook twee vissers die vandaag geen beet zagen, dat voorspelt niet veel goeds voor de Bedrijvenviswedstrijd van volgende week.


Hendrik Moolevliet(R) wordt gefeliciteerd door Nico Schouws (L)

Na drie en half uur vissen gingen de weegploegen van start.  Met een gewicht van ruim 13 kilo en 16 vissen wist Hendrik Moolevliet vandaag vanaf het staartnummer met de nodige overmacht zijn vak en de wedstrijd te winnen. Het andere vak werd een prooi voor Theo Breedijk die zijn plek net naast de kopplaats verzilverde met ruim 4 kilo en 42 vissen. De derde plek ging naar Nico Schouws met 10 vissen, het gewicht van 9.690 gram. De vierde plaats was voor Sjaak Veldt en vijfde eindigde Hendrik Delbrugge. Geen wilde vangsten, het is de laatste weken gewoon slecht in het Noordhollandskanaal. Op de kop- en startnummers valt nog vis te vangen maar verder is het dramatisch. In jaren zijn de vangsten niet zo slecht geweest, er waren zelfs een tweetal nullen.

De prijzen waren ditmaal door Sjaak Veldt aangeschaft, voor elke deelnemer wat,  Variërend van feedersteunen, voeremmers met voer en diverse zakken lokvoer. Met dank aan Nipro Hengelsport uit het Rijpje voor de sponsering. Bert het was uitstekend geregeld, ik denk dat je namens alle deelnemers mag bedanken voor deze prima prijzentafel.

Uitslag Jan Beentjes wedstrijd

1. Hendrik Moolevliet 13.230 gram 16 vissen 148 punten (vak B)
2. Theo Breedik   4.674 gram 42 vissen 88 punten (vak A)
3. Nico Schouws   9.690 gram 10 vissen 106 punten (Vak B)
4. Sjaak Veldt   4.425 gram 15 vissen   59 punten (Vak A)
5. Hendrik Delbrugge   5.537 garm 65 vissen   65 punten (vak B)Terug

21-10-2013
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank