JUNIOREN WINNEN BRONS OP WK KUSTVISSEN

Op het Wereldkampioenschap Kustvissen voor Junioren, afgelopen week bij het Spaanse Melilla, heeft het Nederlandse juniorenteam brons behaald. De ploeg bestaande uit Joeri en Kristiaan Minderhoud, Kees Gillissen, Lennard Noorthoek, Pim fase en de coaches Henri Karremans en Frank Peene heeft tot het laatst geloofd in een goed resultaat. Al moest daarvoor wel keihard worden gewerkt en hadden we het geluk af en toe een beetje aan onze kant.


 

Onder een vaak wolkeloze hemel en de zon brandend in de nek hebben onze jongens optimaal gedaan wat mogelijk is. Dat je dan niet van Engeland wint, dat wereldkampioen werd, is bepaald geen schande. Dit land had immers een team van meer dan gelouterde zeevissers op pad gestuurd terwijl Spanje (als tweede) nu eenmaal het sterke thuisvoordeel had.

 

Soms leek ons team het tegen al dat Zuid-Europese en vooral Britse ‘geweld’ te moeten afleggen. Maar keer op keer bleek het bekende Luctor et Emergo (ik worstel en kom boven) voor de vijf vissende Zeeuwen de doorslag te geven. Soms ging het maar om één bonusvis zoals een mooie harder. Als die zich dan op de valreep meldde, hadden de coaches en de ploeg in z’n geheel een belangrijke zorg minder.

 

Individueel werd de Brit Ollie Hopkins wereldkampioen terwijl onze Kristiaan, Pim, Kees, Lennard en Joeri op respectievelijk plaats 9, 12, 14, 16 en 17 eindigden. Kees Gillissen mocht bovendien de prijs voor de grootste vis van het toernooit ontvangen. Voorwaar een fantastische prestatie.Terug

01-10-2013
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank