Winnaars Nationale Topcompetitie 2013 bekend

De jaarlijkse door Sportvisserij Nederland georganiseerde Nationale Topcompetitie Zoetwatervissen is weer een feit. In dit geval het klassiek vissen met vaste hengels tot maximaal 13 meter lang en werphengels voorzien van dobbers. Maar liefst 123 wedstrijdvissers uit alle windstreken en verdeeld over verschillende categorieën (o.a. vrouwen, junioren en senioren) visten tussen april en september acht wedstrijden in verschillende regio’s van het land.


 
Op 20 april werd dit jaar gestart aan het Kanaal door Voorne om 22 september te eindigen aan het kanaal Gent-Terneuzen. Van de acht wedstrijden telden steeds de zes beste resultaten voor het eindklassement, zodat een ieder zich niet meteen zorgen hoefde te maken om een mindere wedstrijd.

 

Uiteindelijk bleek Anouk van de Belt uit Zwiggelte met een mooi totaal van slechts 11 klassementspunten winnaar bij de vrouwen, gevolgd door Ingeborg Audenaerd uit Terneuzen (15 punten) en Wanda de Schouwer uit Oss (18 punten).

 

Bij de junioren onder de 18 jaar ging de overwinning naar Johnno van de Haar uit Woudenberg. Johnno had evenals de nummers twee en drie Nick Koopmeiners uit Dordrecht en Randy Roumen uit Posterholt een totaal van 16 wedstrijdpunten, maar een hoger vangstgewicht dan de anderen.

Bij de junioren onder 23 jaar was de winst voor Ramon Ansing uit Tolbert. Ramon scoorde 17 wedstrijdpunten en bleef daarmee zijn naaste concurrent Roel Reuvers uit Heythuysen (23 punten) ruim voor. Derde in deze categorie werd Luciën de Rade uit Almkerk met 24 punten.

 

Bij de Senioren-A werd Christian Surquin uit Velp met 14 wedstrijdpunten overtuigend winnaar. Jo Adriolo uit Heerlen werd tweede met 20 punten gevolgd door Thijs Lupsen uit Melick die 22 wedstrijdpunten in zes wedstrijden nodig had voor de derde plaats.

In de categorie Senioren-B was Peter Post uit Zwiggelte veruit de beste visser door slechts 9 punten nodig te hebben voor zijn overwinning. Tweede met 19 punten werd hier Martin Krouwel uit Apeldoorn en derde met 23 punten Theo Schillings uit Urmond.

 

Last but not least de categorie Veteranen waar Albert van Lanen uit Someren met 20 punten winnaar werd en ‘good old’ Hennie van de Bruggen uit Geffen zich met 22 wedstrijdpunten een uitstekende tweede toonde. Theo Wijnen uit Nistelrode werd hier met 23 punten derde.

 

Van elke categorie deelnemers aan de Nationale Topcompetitie vormt zich de zogenaamde Nationale Selectie waaruit de bondscoaches straks de wedstrijdvissers kiezen die mogen deelnemen aan internationale viswedstrijden zoals het Wereldkampioenschap, EK en interlandwedstrijden.Terug

25-09-2013
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.jvbaits.nl
blank