Even voorstellen: Maros Mix

Friendsinfishing.nl heeft mij een paar zakken lokvoer gegeven om te testen en de ervaringen te delen met de lezers van matchfishing.nl. Maros Mix is voor mij een relatief onbekende naam, even zoeken op het internet en je komt wat meer te weten. Zo lees ik onder andere de palmares van Maros Mix eigenaar, Tibor Ambrus en die zijn ronduit indrukwekkend.

 

Palmares Tibor Ambrus:

 2x Goud op het WK

5x Brons op het WK

1x Goud op het EK

1x Zilver op het EK

1x Brons op het EK

1x Goud nationaal Hongaars kampioenschap

Naast deze indrukwekkende lijst is er de winst van het Hongaarse Maros Mix team in het International Anglers Meeting toernooi in 2012, waarbij er 44 internationale teams meededen, waaronder Nederland. Tijdens het WK feederen 2012 te Gent werd Hongaar Erdei Atilla de nieuwe Wereldkampioen met Maros Mix.


Erdei Attila greep de gouden plak tijdens het WK-Feederen in Gent. Ook hij gebruikt het lokvoer van Maros

Als je deze resultaten leest dan kan het niet anders dan dat het voer van Maros wel goed moet zijn. Een bekende hengelaar verbindt zijn naam namelijk niet aan een product dat slecht zou vangen, laat staan een tophengelaar. Zeker wat lokvoer betreft, liggen dit soort zaken erg gevoelig. Vertrouwen in je voer is iets magisch, het is iets van jezelf wat de concurrentie niet weet. En zoals alle wedstrijdvissers, iedereen is op zoek naar zijn eigen beste voertje.

Heel veel hengelaars in Nederland hebben vertrouwen in hun eigen voer, gebruiken een bepaald merk of worden gesponsord. De kans is dus vrij groot dat al die wedstrijdhengelaars met bijna hetzelfde voer vissen. Begrijp je hem al? Het is al bijna eenheidsworst aan de waterkant. En de vis ziet, ruikt of proeft bijna geen verschil meer. En juist dat kleine verschil kan soms de uiteindelijke winst bepalen. Niet voor niks bepalen de details tegenwoordig de verschillen.


Dit jaar tijdens het WK Clubs in Canale Brian te Italië werd een Servisch team wereldkampioen (team Senta Maros Mix Tubertini), met welk voer? Juist ja, met Maros Mix van Tibor Ambrus! Hoeveel harde feiten moet je als visser nog krijgen om overtuigt te zijn? Het zijn allemaal feiten die er niet om liegen.

Even testen dan maar, we vissen dit keer met World Champ Bream speciaal. Als ik de verpakking openmaak, ruik ik de zoete geur van Caramel. Bij het aanmaken zie ik dat het voer best wel aardig bindt. Ik besluit dan ook het voer iets droger aan te maken, anders komt er te weinig werking vanaf. Het voer is mediumgrof van structuur, echt voor dikke vis dus.

We vissen vandaag met de stok in een kanaal achter Nieuwe Niedorp, een voornwater, met zo nu en dan een mooie brasem. Ik werp de voerballen in het water en ik zie meteen dat er werking vanaf komt. Bij de eerste inzet gelijk vis, na een uur wordt het stiller. Ik bied twee casters aan de haak aan en voorzichtig zakt de dobber onder. Het elastiek loopt er gelijk uit, een brasem dus. Na die tijd vang ik stug door, veel kleine vis, maar ook mooiere vissen. Deze missie was dus meer dan geslaagd worden beschouwd

De week er na probeer ik dezelfde mix uit in een vaart vlak bij mijn woonplaats. Bij de eerste inzet vang ik meteen een karper, daarna vang ik aan de lopende band mooie voorns. Uiteindelijk komen een paar brasems de plek onveilig maken en het feest is compleet. Maros Mix heeft mij overtuigd.

World Champ Bream speciaal kan worden gebruikt als basis, maar ook als toevoeging. Het voer kan in kanalen met scheepvaart worden gebruikt, zoals het Prinses Margriet kanaal. Maar ook in wateren met een redelijk brasembestand zoals het Voorns Kanaal. Stilstaand water kan ook, maar dan zou ik er Cocosmeel en/of Beschuitmeel aan toevoegen. Het voer World Champ Bream speciaal bezit genoeg bindkracht. Vanwege de zoete geur en de rode en gele brokken kan dit ook prima als toevoeging voor je eigen feedermix of je stokvoer, met de voorkeur op brasem.

De komende tijd zal ik meerdere Marosmixen aan een (vis)test onderwerpen. Voor meer informatie wil ik de geïnteresseerde lezers verwijzen naar http://www.friendsinfishing.nl/webshop/

 Ronald NanningsTerug

09-08-2013
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.robbyfish.be
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank