P.Stupers en P.Aarts winnen koppelwedstrijd 2013 van Ammerzoden

(Piet Aarts) De vangsten op de Maas zijn de laatste jaren fors teruggelopen en dat is ook voor een groot gedeelte de oorzaak van de teruglopende deelname aan wedstrijden die op dit voorheen schitterende wedstrijdwater werden behaald. Toch wordt er op de Maas de laatste tijd best redelijk goed vis gevangen, maar de meeste vissers hebben ondertussen andere soorten visserij ontdek denk ik.

Karpervisserij is er een van, vijvervisserij is de andere, en dan nog een groot gedeelte die voor zichzelf of met enkele vrienden ergens voor zichzelf gaan vissen. De economie speelt hierin een mindere rol, denk ik.Het is voor de organisatoren soms lastig om toch maar door te blijven gaan met het organiseren van de viswedstrijden, ook de kasteleins spelen hierin een belangrijke rol, zolang die s’morgens open willen gaan voor die paar vissers is het toch weer een stimulans om door te gaan met het organiseren van viswedstrijden. En dan maar hopen dat de vangsten beter gaan worden zodat de deelnemersaantallen toch weer groeien. Maar of we de 60 of 70 koppels nog ooit zullen halen, daar geloof ik niet meer in!!

En toch is het wedstrijdvissen een aparte aangelegenheid, de spanning, en het zich kunnen meten onder diverse omstandigheden in kwaliteit en kunde met andere, het beheersen van het spelletje en de leuke kanten ervan zijn toch ook van belang. Maar goed, ik heb vandaag toch weer nieuwe gezichten gezien, en dat is toch weer een positief punt in het geheel!!!!

En vandaag was het dan weer zo’n dag dat de vis toch lekker los was, alhoewel het niet over het volledige parcours zo was, was het toch goed vangen vandaag voor de meeste! Op de Maas is het getij altijd een factor van belang, daar doe je niks aan, maar de wedstrijden duren hier daarom 6 uur, heb je altijd een tij waarin de vis een tijdje (beter) bijt, ook zo vandaag dus.

Winnaars P.Stupers en P.Aarts begonnen best mooie platten te vangen toen het afgaand tij werd, jammer genoeg duurde dat maar een paar uurtjes maar toch lang genoeg om 20780 gram in vak A te vangen wat ruim genoeg was voor de totale overwinning. Tweede in vak A B.v.d.Beuken met R.Hoogers moesten het vandaag doen met 10130 gram, zijn toch gewichten die er mogen zijn als je bedenkt dat het niet allemaal platte zijn.

Vak B werd een overwinning voor het koppel J.v.Avendonk met B.de Wijs, 11930 gram, mooi gewicht, ook hier best veel kleinere vis erbij. Tweede in vak B werd Th.Hoefnagels, dat die man de maas kent wisten we al lang, maar nu is hij de laatste tijd alleen aan het koppelen geslagen, en warempel, de ereplaatsen rijgen zich aaneen, eerst winnaar in Waalwijk en nu een goede tweede in Ammerzoden, met 9000 gram in vak B.

Volledige uitslag, zie:

http://hsvonsgenoegenammerzoden.mijnhengelsportvereniging.nl

 

 

 Terug

28-04-2013
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank