Maurice Prijs pakt 1ste selectie Wild Bijzonder Vissen

Zondag 21 april werd de 1ste van de in totaal 2 selectiewedstrijden voor het Kampioenschap van Wild, Bijzonder Vissen georganiseerd.  Op 5 mei volgt de 2de selectiewedstrijd en vervolgens gaan de finalisten op 12 mei uitmaken wie dit kampioenschap op zijn/haar naam mag gaan schrijven.  Je kunt meedoen aan de finale als je je bij de selectiewedstrijden weet te plaatsen bij de 1ste 5.


Maurice Prijs greep vandaag de winst

Wild, Bijzonder Vissen is een schitterend complex met 4 vijvers gelegen in het ten oosten van Almelo gelegen Reutum. Er zijn 2 forelvijvers, een vijver die vol zit met steuren en een karpervijver waar naast karper ook stevige zeelten, barbelen en steuren in rond zwemmen.


Bijna 20 kilo voor Guido Sickman

Het karperbestand bestaat uit stevige karpers vanaf een kilo of 2. Dat je vandaag de dikke karpers en steuren aan de lijn kon krijgen betekende voor de deelnemers dat je hier wel rekening moest hebben gehouden. Te licht vissen betekende automatisch veel lossers. Vooral met steuren weet je dat er nog wel eens eentje af wil lopen.


Gijs, van de weegploeg, lette scherp op of een deelnemer een vis gehaakt had

Menig deelnemer vocht vandaag een robbertje met zo’n grote steur uit. Ook de karpers deden al snel een kilo of 5 op de weegschaal. De vis werd ook meteen gewogen. Geen gedoe met leefnetten maar direct wegen. Het is even wennen voor de deelnemers als er meteen nadat je een vis gehaakt hebt een weger achter je opduikt.  Voor de vis zal het ongetwijfeld een stuk prettiger zijn als hij meteen terug gezet wordt.


Ook Sjon Snijders plaatste zich voor de finale op 12 mei

Aan het eind van een spannende visdag kon er gewogen worden . Doordat de gevangen vissen al snel rond de 5 kilo wogen waren er slechts weinig exemplaren nodig om tot een respectabel gewicht te komen. De uit Utrecht afkomstige Maurice Prijs deed het met ruim 30 kilo het beste en werd de dagwinnaar. Ook Rob Noordkamp deed met ruim 24 kilo goed mee. Het brons was vandaag voor Guido Sickman. Met bijna 20 kilo greep hij de 3de plaats.


De mannen die doorgaan naar de finale

De 1ste 5 die doorgaan naar de finale zijn:

1) Maurice Prijs met 30850 gram
2) Rob Noordkamp met 24300 gram
3) Guido Sickman met 19900 gram
4) Sjon Snijders met 18400 gram
5) Gilles Bijsterveldt met 11750 gram
Terug

25-04-2013
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.topdobbers.nl
blank