Witvis Totaal Carp Classic 2013 is begonnen

(Pat Gayet) Half 8 in de morgen verzamelden de deelnemers van de WTCC  in de herberg  ’t Mun  in Appeltern. De meesten met een groot vraagteken op hun voorhoofd of ze wel goed wijs zijn om onder deze winterse omstandigheden te gaan vissen. Allereerst is er een ontbijt met broodjes en koffie en worden de sponsors en de reglementen nog even doorgenomen. De wedstrijden vinden plaats op vijver 7 +8 van ’t Mun en op vijver van de Vossekuil in Nijnsel (st’Oedenrode ).


Ton Ruys legt nog even de regels uit

De loting bepaald uiteindelijk naar welke vijver je toe moet. In mijn geval bepaalde het lot dat ik wederom in de auto moet op weg naar de Vossenkuil. Dit was ook mijn stille wens vooraf. Omdat, er in tegenstelling tot de Vossenkuil,r op ’t Mun  geen enkele bescherming is tegen de straffe koude oostenwind. Aangekomen bij het viswater constateer ik dat de wind mij vandaag vol van voren zal belagen en dat mijn kansen op visvangst behoorlijk verkleinen omdat ik alleen mijn vaste stok meegenomen heb. (domkop). De vis blijkt zich vandaag alleen in het diepere gedeelte van de vijver te bevinden. Er is ook sprake van vrije hengelkeuze en vissen met de Feeder of Picker op een afstand van 25 meter is de meest succesvolle methode vandaag.


Het is toch echt voorjaar!!!

Officieel begint de wedstrijd om 11 uur aanvangen. Een dik uur voor de aanvang is iedereen al klaar met de voorbereidingen en optuigen van de vismaterialen. Nog een uur in de wachtstand onder deze omstandigheden  en nog langer kou kleumen doet de wedstrijdleiding besluiten om een half uur eerder te beginnen .  Na 3 en een half uur zwoegen en krachtpatsen met de 11 mtr stok gooi ik het bijltje er bij neer . Normaal gesproken niets voor mij, maar ik moet mijn meerdere erkennen in de wind en de slechte weersomstandigheden. Windkracht 5-6, gevoelstemperatuur -15, belaagd worden door de sneeuw en een aantal dooie vingers. De deelnemers met hun keuze voor de Picker of Feeder weten een aantal vissen te verschalken.


De eenzame visser

Carl Visser doet zijn naam weer eer aan en weet 20.5 KG bij elkaar te hengelen. Jacco Verhagen wordt goede 2de met 17.100 gram. Tijdens de wedstrijd wordt contact gehouden met ’t Mun, en daar blijkt uiteindelijk dat je zelfs met 1 karper de wedstrijd naar je hand kunt zetten en winnaar kunt worden in je poule. Alain Goverde trekt hier aan het langste eind met 4.3 kilo. Proficiat Alain. Op vijver 7 weten ze maar 4 karpers te  vangen. Ook hier is het de gehele dag afzien geweest met de vaste stok. Op vijver 8, met de vrije hengelkeuze, is het Jochem Postulart die de winst met 23.300 gram opeist.  Michiel de Kroon gaat met de 3de plaats aan de haal met iets meer dan 20 kilo. Op deze vijver  zit ook de helft van de vissers zonder aanbeten.

Natuurlijk wisten we allemaal dat het een moeilijke visdag zou gaan worden. Toch waren alle deelnemers op een enkeling na aanwezig en heeft de drang om te vissen het gewonnen. We zijn het inmiddels spuugzat met de koude en verlangen naar een relaxte zit aan het viswater. Hoe het er nu naar uit ziet, nog een weekje wachten en dan ……….. De kop is er af en het kan eigenlijk alleen maar beter worden. Alle deelnemers, tot ziens bij de volgende vis battle.

Dit verhaal is ook terug te lezen op mijn site www.dehengel.nl  onder de knop ‘nieuws’.

Groetjes Pat Gayet.  

 Terug

26-03-2013
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank