40 gram is genoeg voor de winst

Zaterdag 2 maart werd alweer de 11e wintercupwedstrijd van Hengelaarsvereniging de Karper uit Brummen gevist. Het wedstrijdparcours was net als vorige week de Oude IJssel bij Doesburg bij het viaduct. Na de zeer teleurstellende wedstrijd van vorige week, waren bij de 13 deelnemers de vooruitzichten nu voorzichtig positief. Immers het had vannacht niet gevroren, en de wind was haast niet aanwezig. Nadat Harry Brunt de rookworst had gewonnen en de steknummers waren getrokken gingen de mannen naar hun stek.Om 12.00.u. werd het beginsignaal gegeveven en de voerkorven vlogen over het water en belanden op hun plek waar de vis zou moeten liggen. 2 man Bennie Oortgiesen en Jaap Draaijer, bleven trouw aan hun principe en hanteerde de vaste stok. Omdat er weinig stroming stond had de swingtip bij Piet Kaal de voorkeur, achteraf een gelukkige keus want na 10 minuten landde er bij hem een minivoorn in zijn net. Hij moest echter ruim een half uur wachten voor hij de 2e iets grotere minivoorn ving. Intussen liet in vak B Adrie Booij ook van zich horen en hij had een schele pos gehaakt.

Intussen begonnen wat deelnemers te lopen en een praatje met elkaar te maken, wat meestal maar op 1 ding duid en dat is weing of helemaal geen beet! Zou het dan weer een herhaling van de vorige week zijn, en jahoor toen het eind signaal klonk om 15.00.u. hadden slechts 2 man een vis(jes) gevangen.

In vak A Piet Kaal 2 visjes en 40 gram, in vak B Adrie Booij 1 visje en 5 gram. Volgende week de op 1 na laatste wedstrijd en die word gevist ook weer in de Oude IJssel bij het molentje te Laag-Keppel. De temperatuur gaat nu echt omhoog dus volgende week MOET het lukken dat iedereen vis in zijn net krijgt.

Piet Kaal.Terug

03-03-2013
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank