Op bezoek bij John Kooij Hengelsport

De naam John Kooij is in de hengelsportwereld een bekende naam. Niet alleen vanwege de vierdaagse wedstrijd, die in maart door John wordt georganiseerd, maar ook door de goede naam die de winkel in de loop der jaren heeft opgebouwd. Menig topvisser is vaste klant in Schoonhoven.  Als de top uit het wedstrijdcircuit zo’n winkel regelmatig bezoekt weet je dat het goed zit.


Even de deur door en ik sta binnen

Afgelopen week moest in de omgeving van Schoonhoven zijn en besloot direct om de winkel weer eens te bezoeken. De zaak is gevestigd aan de Voorhaven 17, direct in het centrum van Schoonhoven. Mijn GPS weet echter feilloos de weg en even later sta ik voor de winkel. De waakhond , een ongevaarlijke overigens, staat mij al aan te grijnzen als ik de drempel overstap en meteen tegen John aanloop. Het is overigens niet zo moeilijk om John te missen, de winkel staat zo stampvol met hengelsportmaterialen dat ik met mijn 2 meter al slalommend naar achteren loop richting de koffiehoek. Een stoeltje is gauw gevonden en de eerste kop koffie staat al op tafel.


John zoals iedereen hem kent.

Als ik zo eens rondkijk val ik van de ene verbazing in de andere. De winkel is qua oppervlakte niet zo groot en toch behoort het assortiment zeker tot 1 van de best gesorteerde van het land. Op het gebied van witvissen is er zo’n beetje alles wel te krijgen wat je als sportvisser nodig hebt. Het belangrijkste staat echter achter de balie en dat is John. Naast een enthousiast sportvisser is John ook goed thuis in het wedstrijdwereldje. Hij weet van de hoed en de rand, zullen we maar zeggen.


De zaak staat stampvol met hengelsportmaterialen

Iedereen die denkt iets te weten van wedstrijdvissen is alvast gewaarschuwd. John is goed op de hoogte en dat merk je al snel als je naar iets op zoek bent. Met zijn jarenlange ervaring in de circuit maak je hem niets meer wijs.  Doordat hij zelf een ervaren wedstrijdvisser is kan hij je erg goed adviseren op dit gebied. Voor (aankomend) wedstrijdvissers is zo’n combinatie goud waard.  


Kleinmaterialen zijn volop aanwezig

Onder het genot van een bak koffie kijken wij zo eens rond in de winkel. Je kunt het zo gek niet verzinnen of het is er wel aanwezig. Natuurlijk is het aas ook tiptop in orde. Als je casters nodig hebt is het overigens wel handig om deze even van te voren te bestellen. Je bent niet de enige die de winkel bezoekt en de vraag er naar is groot.


Leuk om cadeau te geven; de John Kooij Hengelsportcadeaubon

Ondertussen komt zijn dochter Eva ook de winkel binnen. Dat het ondernemersbloed in de familie zit is mij na een paar minuten wel duidelijk. Eva is werkzaam als zelfstandig marketing en communicatiespecialiste. Als je als ondernemer op zoek bent naar een tekstschrijfster voor je advertenties zit je bij haar goed. Ze is direct naast de HS John Kooij gevestigd. Het is maar dat je het weet.


Veel verser kun je ze niet krijgen!

Ik loop zo eens rond in de winkel en bekijk het assortiment. Het is inderdaad niet overdreven om te stellen dat je bijna alles op kunt kopen wat je als enthousiaste witvisser aan materiaal nodig hebt. . Hoewel de zaak zich grotendeels richt op witvissers kun je er als roof- en of karpervisser ook goed terecht. Langzamerhand wordt het weer tijd dat ik verder ga.  


Knallend het nieuwe jaar in!

Als laatste bekijken we nog het assortiment vuurwerk dat er tijdens de feestdagen te verkrijgen is. Als je dus nog op zoek bent naar vuurwerk is dit een goed moment om eens kennis te maken met de winkel. Het assortiment vuurwerk dat John tijdens deze dagen aanbiedt kun je overigens ook online bekijken en bestellen. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is het  op 28,29 of 31 december op te gaan halen aan de Voorhaven 17, 2871 CH  Schoonhoven. Wij weten in elk geval waar we dit jaar ons vuurwerk aanschaffen.

Klik en surf voor meer info naar de website van HS Jonh Kooij

Gijs NederlofTerug

27-12-2012
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank