Verslag VIP-koopavond Nipro Hengelsport

(Nico Schouws) Ik zag de oproep op www.matchfishing.nl waarin Gijs reporters uitnodigt voor zijn site en nu ik toch bijna twee wekelijks stukjes over de verenigingswedstrijden van Hsv Kennemerland inlever, leek het me leuk om ook eens over andere zaken te schrijven. Vandaar dit artikel.

Waar een aantal hengelsportwinkeliers dit weekend acte de presance geeft op de hengelsportbeurs in Utrecht, zijn er veel hengelsportzaken in Nederland die ook graag even de aandacht op zich vestigen. Ze bedenken daar allerlei acties voor, want je kunt je euro maar eenmaal uitgeven en dat ziet elke hengelsportwinkelier dit toch het liefst bij hem gebeuren.

Zo ontving ik onderstaand mailtje in mijn mailbox,

Beste klant van Nipro Hengelsport,

Op Donderdag 29 November organiseert Nipro Hengelsport een VIP-koopavond voor al onze trouwe klanten. Op deze koopavond ontvangt u direct 20% korting op al uw aankopen. U ontvangt ook gewoon uw spaarpunten op uw klantenpas, dubbel voordeel dus!
Natuurlijk staat er ook een hapje en een drankje voor u klaar.
Deze koopavond begint om 18 uur tot 21 uur.

Met vriendelijke groet,
Richard Pronk
Nipro Hengelsport
Rijperweg 48
1744 HL Sint Maarten
0226-395055

Naast deze mail had Richard reclame gemaakt via Facebook en op Matchfishing.nl had Hans Wisse op deze Vipavond geattendeerd.

Nu was ik daar net vrijdagavond geweest en omdat een aantal Shimano vaste stokken liefst 50 % was afgeprijsd, werd het met 20 % extra wel heel aantrekkelijk. Een vismaat van mij zocht een mooie vaste stok, en dan is 1 plus 1 al snel 2. Agenda’s gecheckt en daar was wel ruimte voor een avondje Nipro. Want je bent niet zomaar weg als je Nipro bezoekt.

Ik zelf heb geen vaste hengelsportwinkelier; ik woon in Limmen en dat ligt net overal tussenin en niet heel dicht bij een echt gespecialiseerde zaak. Dan haal je het een keer hier en dan een keer daar en toch zie ik me wel als een soort vaste klant. Ik kom al meer dan 25 jaar bij Nipro. Zo heb ik het zien groeien tot wat het nu is, 1.200 vierkante meter hengelsportplezier, zoals Richard het omschrijft.

Nadat Nico Pronk jarenlang de scepter zwaaide over de zaak, geassisteerd door zijn geweldige vrouw Tinie, staat nu zijn zoon Richard aan de leiding van deze fantastische hengelsportzaak.

Gisteravond om even zes uur staat mijn hengelsportmaat voor de deur en rijden we richting `t Rijpje. Mijn dochter, een fanatiek wedstrijdvisser, vergezelt ons. Om half zeven arriveren we in het Rijpje, parkeren bij het Rijperhof; parkeerruimte genoeg, al staan er al aardig wat auto’s.Nico Pronk, met zijn zoon, de huidig eigenaar Richard Pronk. De mannen zijn beiden nu wat ouder, maar de lach op het gezicht is gebleven.
(Foto vanaf de website van Nipro, had zelf geen camera mee.)

Op naar de vaste stokken en dan uitproberen. Met zo ’n grote zaak is het geen moeite de hengels op volle lengte uit te proberen. Er zijn er een behoorlijk aantal afgeprijsd, die gaan we even onderling vergelijken.

Ondertussen begint de winkel aardig vol te lopen. Veel bekende en mij minder bekende sportvissers lopen er rond. Dit soort uitstapjes is altijd leuk, wat is er nu mooier dan lekker kletsen over je favoriete sport.

Ik snap wel dat er vanavond zoveel mensen komen, het is ook een geweldige zaak. Je kunt het zo gek niet bedenken of Nipro heeft het wel in de rekken staan. Het assortiment kleinmaterialen en lokvoeders is zeer indrukwekkend te noemen. Zelf kom ik hier voor het lokvoer van Berendsen, dat in ruime mate aanwezig is. Maar ook het assortiment voor de karpervisser is meer dan compleet en voor de roofvisser is het een walhalla. Je kunt hier uren genieten van de meest prachtige materialen. En door het grote oppervlak van de winkel staat alles ruim opgesteld. Mocht het artikel van je gading ondanks het werkelijk zeer ruime assortiment er niet zijn, het kan altijd besteld worden.

Door de drukte verschuift het uitproberen naar het deel waar straks het assortiment vuurwerk komt te liggen. De keus is gemaakt: een prachtige stok van Shimano, met twee extra toppen en een cupset. Graag met elastiek. Al is het ondertussen echt druk geworden, service staat bij Nipro zeer hoog in het vaandel. Er wordt rustig de tijd genomen om alle toppen keurig van elastiek te voorzien. Dat is vergeleken met het kopen van een hengel op de hengelsportbeurs een van de grote voordelen. Een prima service en ondanks de forse korting geheel gratis, werkelijk klasse.

Rondkijkend zien we op een fors aantal feeders ook kortingen van 50%. Mijn maat wil echt gaan meedraaien met de mannen komend jaar, dan is een knappe feeder welkom. Boven die 50% nog 20% avondkorting maakt het wel heel aantrekkelijk. Wat uitproberen en een Maver die in twee lengtes kan worden gevist gaat mee naar huis.

Ik vergeet helemaal om een bakkie koffie te nemen, de tijd vliegt altijd in een hengelsportzaak. Zelf vulde ik mijn wedstrijdhaken aan Kamasan en Gamakatsu. Naast deze twee merken is het haakassortiment fors, je keus zit er zeker bij. Daarbij wat lijnen en enkele baarstuigjes en ik ben ook daarin weer voorzien.

Voor baarsvissers is Nipro helemaal de top. Er zijn speciale baarshengeltjes, zogeheten Nipro torrepikkertjes, waarbij je de beet niet alleen ziet, maar juist voelt. Koop daarbij de speciale duivenveertuigjes en je kunt een start maken met baarzen. Samen met mijn zoon heb ik afgelopen vrijdagavond een eerste lesje baarsvissen gehad van Nico en Richard Pronk. Het was toen lekker rustig in de winkel en dan nemen ze alle tijd om je de beginselen van het baarzen bij te brengen. Toen werd  het me weer meer duidelijk, baarsvissen doe je niet zomaar, het is sport. En van wie kan je het dan beter leren dan ex-Nederlands kampioen Nico Pronk.


Nederlands Kampioen baarsvissen.
(Foto vanaf website Nipro)

Zo kan ik wel uren doorgaan en mij uren vermaken in de zaak van Richard. Ik kom er graag, niet alleen omdat ik er alles kan krijgen, maar mede om de warmte die zij hun klanten geven. Ik zag Richard ’s moeder Tinie gisteren zelfs alle zeilen bijzetten om haar zoon te helpen, het was namelijk echt druk. Het is en blijft een heerlijke zaak om te komen.

Om een korte indruk te krijgen van Nipro hengelsport vond ik onderstaand filmpje dat een goed beeld geeft en van commentaar is voor zien door de huidige eigenaar Richard, http://www.niprohengelsport.nl/index.php?main_page=page&id=54

Komende maand wordt het druk bij Nipro want naast een geweldig assortiment hengelsportartikelen start de verkoop van vuurwerk, waaronder veel van eigen merk. Er is zelfs een eigen speciale vuurwerkkrant, zie ook de speciale website, http://www.pronkvuurwerk.nl/.

Het is zeker de moeite om om te rijden en Nipro Hengelsport eens te bezoeken. Zelf heb ik samen met mijn dochter en vismaat gisteravond weer genoten. Nog een nachtje slapen en we gaan met een auto vol richting Utrecht voor het bezoeken van de hengelsportbeurs. Iets heel anders maar, kletsen over je sport, nieuwe artikelen bekijken, hopelijk wat koopjes scoren, het wordt zoals het er nu uitziet een mooie zaterdag.

Nico SchouwsTerug

30-11-2012
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank