Vissen met Wisse op bezoek bij HS De Fuik Leeuwarden

Al enige tijd stond deze winkel op mijn bezoekagenda. Volgens vismaat Hans Vijgeboom zou het de moeite waard zijn om eens langs te gaan. Een aantal keren werd de afspraak verzet, toch wilde ik deze jonge ondernemer voor de start van het hoogseizoen in de picture zetten.  Een zaak met een lange geschiedenis, nu klaar gericht op de toekomst.

Mathijs zelf achter de toonbank voor advies en informatie

HS De Fuik is al heel wat jaren een bekende naam in Leeuwarden. Jarenlang onder het beheer van eigenaar Karel werd het roer, aan de vaste medewerker Mathijs Jansma, overgedragen.

Voor Karel was het na ruim 45 jaar een mooi moment om afscheid te nemen. Na 18 jaar trouwe dienst was een overname een ”kleine” maar logische stap en zo bleef het bedrijf in vertrouwde handen.


Ruime keus aan werpmolens

Mathijs, jong van geest en ondernemerschap, verhuisde het bedrijf uit de binnenstad van Leeuwarden naar de rand van het centrum.  Op deze plaats werd een nieuw pand betrokken, 150 vierkante meter werd naar geheel eigen inzicht ingericht. Eigenzinnig en professioneel. Vooral de ligging van het bedrijf zal menig sportvisser aanspreken. Buiten de betaalde parkeerzone sta je gratis met parkeerschijf voor de deur en is de zaak bijzonder goed bereikbaar. Op 28 januari 2012 was er een grootse opening en dit bracht ruim 200 bezoekers op de been.  De eerste kennismaking met oude bekenden en veel nieuwe gezichten. Na de opening was er  veel stof tot nadenken en het finetunen van het assortiment kon beginnen.

De winkelopstelling is ruim en overzichtelijk

Mathijs is al vanaf zijn kinderjaren actief als sportvisser en heeft zijn grootste passie in het karpervissen. Dat zie je direct terug in het assortiment. Diverse grote merknamen uit de karperwereld liggen in de rekken en schappen: Korda, Fox en PB zijn de eerste die me opvallen. Maar ook Dynamite en JRC ontbreken niet. Naast het karpergeweld ook een heel scala aan kunstaas en roofvisgerelateerd producten van onder andere Berkley en Bomberlures. Gekoppeld aan even zoveel keus in gevlochten lijnen.

Een mooie hoek voor de karpervisserij

Ook aan de witvisser is gedacht. Aangezien HSV Leeuwarden een actieve vereniging is met een groot aantal wedstrijdvissers kunnen zij hier hun hart ophalen. Heel veel kleinmateriaal van diverse fabrikanten. Bekende producten in kantenklare lokvoeders, zoals v.d. Eynde,  Mondial, en een hele lijn EVEZET lokvoeders. Ook VERPA Groundbaits is inmiddels doorgedrongen in het Friese land. Vol trots laat Mathijs de pas binnengekomen producten zien. Opzich een logische stap, want VERPA timmert de laatste tijd behoorlijk aan de weg met niet alleen lokvoer, maar ook als verdeler van heel veel klein materiaal. Dat de forelvisserij in opmars is weten we na het zien van de grote hoeveelheid powerbaits.

Ook aan de aasvoorziening is gedacht. Wekelijks verse voorraad, voor de recreanten voldoende maden, pinkies en wormen. In het seizoen ook casters. Omdat versheid hoog in het vaandel staat, is het raadzaam om grotere hoeveelheden vooruit te bestellen. Dat voorkomt teleurstellingen en garandeert een mooi vers product. Aangezien wedstrijdvissers vaak niet voldoende hebben aan één zakje casters, worden deze altijd op donderdag vers aangeleverd.

Lokvoeders in overvloed, voor de traditionele en moderne witvisserij

Naast alle drukke activiteiten in de winkel is Mathijs jeugdcommissielid bij HSV Leeuwarden ter ondersteuning van de jeugdafdeling. HS De Fuik is daarnaast sponsor voor deze afdeling die actief is op de scholen.

Nu het seizoen voor de deur staat, is dit een mooie gelegenheid om de winkel eens te bezoeken. Er is voor ieder wat wils te verkrijgen, een winkel geheel gericht op de allroundsportvisserij. Ik krijg de garantie mee dat de koffie klaar staat en met eigenaar Mathijs achter de toonbank bent u verzekerd van up-to-date informatie en een deskundig advies. Hier geldt de regel: vragen staat vrij en informatie kost niets.

Een goed moment om dit winkelbezoek af te sluiten met de woorden van oud-eigenaar Karel, deze sprak hij tot Mathijs tijdens de overname van HS De Fuik: “It mut niet over mij gaen. It mut over jou gaen, want we mutte denken an de toekomst en dat bist dou”.


De Fuik, een adres om te onthouden!!

Voor geinteresseerden:

www.hengelsport-defuik.nl  u kan hier inschrijven voor de nieuwsbrief met wetenswaardigheden en actuele informatie.

Adresgegevens:

Verlengde schrans 4

8932 NN Leeuwarden

Telefoon: 058 - 21 21 918

 Voor vragen, opmerkingen of suggestie: kjwisse@planet.nl  

Hans Wisse 

(Foto’s beschikbaar gesteld door Hans en Rita Vijgeboom)

 Terug

10-05-2012
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank