Visserijsprokkels Ronald Nannings

De afgelopen weken heb ik weer aardig wat wedstrijden gevist. Zo nam ik deel aan o.a. de zomeravondfeedercompetitie bij HSV Alkmaar. Karenza Smeeing en Joop van Boxtel organiseren deze wedstrijden met grote passie en inzet. Er worden zelfs door de organisatie vooraf stekken gemaakt en dat kom je niet vaak tegen. Kortom, een dikke pluim voor Karenza en Joop. De competitie verliep dit jaar voor mij minder goed, waar vorig jaar de vis goed mee deed, was het dit keer een schrale visserij wat de klok sloeg. Tijdens de competitie was het voortdurend stuivertje wisselen tussen mij en Ton van de Nieuwboer.

Zo wist Ton mij te passeren en de wedstrijd erna was het weer andersom. Karenza was dit jaar niet te kloppen, hij viste een paar sterke wedstrijden en dan word je verdiend kampioen. De een na laatste wedstrijd mocht ik op de kopstek plaatsnemen en ook deze wedstrijd kwam traag op gang. Na een uur had ik slechts 1 visje en mijn buurman al 4. Toen kwam er een flinke zandboot voorbij die met name mijn buurman fataal werd. Een geluk voor mij, want een kwartier na de boot ving ik mijn eerste brasem.

Ik bracht weer flink wat lekkers op mijn stek en de vis deed nu opeens weer wel goed mee. Toch vreemd dat een boot zoveel effect kan hebben op de vangst. Ik werd helaas geen eerste die dag, de eindnummers bij het veerpontje waren dit keer beter.  Zowel de staart, en naast de staart, gingen nipt over mij heen. In het klassement was ik Ton weer voorbij, alleen kon ik de week erna niet mee doen. Kortom, het werd uiteindelijk een derde plaats in het klassement, een resultaat waar ik wel mee kon leven.

Naast het goede vissen had ik nog een nieuwe hengelpack nodig. Je belt zo hier en daar en mailt wat in het rond. De ene winkelier kwam met zogezegd een speciale aanbieding, die was echter gelijk met de normale catalogusprijs. De andere winkelier beloofde van alles, maar er kwam geen hengelpack door Chinezen die niet wilden meewerken. Op aanraden van een collegavisser even geïnformeerd bij Kuper Center te Emmen. Die beloofden ook van alles en maakten dit ook echt waar. Perfecte service, echt beter kon ik niet wensen, het was echt topservice. Kortom, ik ben weer voorzien van een hengelpack waarmee ik de komende jaren vooruit kan. En niet onbelangrijk, vertrouwen in de winkelier die de pack levert.

Die week viste ik ook de koppelwedstrijd aan het Beukerskanaal met Sjaak Laan. We waren beiden aardig in vorm. Ik tijdens de loting en Sjaak tijdens de viswedstrijd. Door continu te schakelen weten we de vis aardig aan de praat te houden. Met de match vang ik nog een mooie brasem en Sjaak volgt dit voorbeeld. Echter daarna gooide ik mijn matchdobber in de overliggende struiken. Sjaak vraagt aan een rond tobbende schaars geklede mooie jongedame of ze ons uit de brand wil helpen. En zo vriendelijk als ze was deed ze dat ook. Met een grote glimlach nam ik mijn matchdobber weer in ontvangst. Onze buren waren zo van slag dat ze hun voorslagen kapot gooiden. Die waren voor even uitgeschakeld. We eindigden uiteindelijk als derde, een prima prestatie.  


Afgelopen zondag hebben Sjaak en ik nog meegedaan aan een klassieker, de Nipro koppelwedstrijd. Deze wedstrijd bestaat al sinds Nipro bestaat, dus al weer bijna 30 jaar. Het Noord- Hollandskanaal staat in deze tijd altijd wel garant voor een gezond netje vis. Alhoewel, in de aanloop naar deze wedstrijd waren ook daar de vangsten dramatisch. Echter, Sjaak en ik hadden wel vertrouwen in een goede afloop. Als het lot maar wat gunstig gezind was. Want een plek midden in het parcours kent toch wel zijn nodige uitdagingen.

Eenmaal in de zaal werden we getrakteerd op een gratis bakkie koffie en die smaakte weer onvervalst lekker. Gelukkig mogen we met de hand loten. We loten dit keer plek 35, een stek midden in het parcours. Eenmaal aan het parcours gekomen zien we dat de kopstek niet is komen opdagen. Daarnaast zit de fortuinlijke Gerard Beer en Piet Breet, die ons met een glunderend gezicht begroeten. Rechts naast ons zit good old Wil Seysener, een gevaarlijke outsider. Wil stopt met zijn visgeweld eenieder spreekwoordelijk onder zijn tapijt is het gezegde.

De wedstrijd start en Wil heeft zijn turbo gelijk aan staan, brasem na brasem wordt vakkundig geland. Sjaak moppert dat ik moet opschieten, terwijl ik zit te kijken naar een roerloze top. Na 1 uur heb ik slechts 1 bliekje, inmiddels is het gaan regenen. Buienradar gaf een miezerbuitje aan, maar het bleek een plensbui. Inmiddels zie ik aan mijn top dat er wat activiteit is, even wachten en dan gaat de top mooi krom. Een mooie brasem wordt geland.

Het is een startsein om een inhaalslag te gaan maken. Ik vang in 1,5 uur een paar mooie brasems, die een mooi gewicht gaan brengen. Maar het is even twijfelen of het genoeg is. Sjaak heeft inmiddels ook de smaak te pakken, maar vangt hoofdzakelijk kleine vis, met af en toe een bonusvis. De wedstrijd is afgelopen en we schatten dat we tussen de 15 en 20 kilo hebben. De staart stek in ons vak blijkt de meeste vis te hebben en het koppel Jansen en Istelle wordt met afstand 1e. Nu wordt het even spannend, wij wegen de vis en we blijken ruim 19 kilo te hebben. Wil en zijn maat blijven steken op 17 kilo. Kortom we hebben de prijs en de poule.

Eenmaal teruggekomen kunnen we uit een rijkgevulde prijzentafel kiezen. Kortom, weer een grote pluim voor de organisatie van Nipro. Het laatste nieuws is dat het Maver Zamataro team wereldkampioen korps is geworden, een geweldige prestatie en dik verdiend, proficiat mannen!


Tot hoorns of aan de waterkant.

Ronald Nannings.Terug

02-08-2022
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank