Wisselende vangsten vierde zomerwedstrijd Hsv Kennemerland

De vierde zomerwedstrijd van HSV Kennemerland werd op zondag 29 mei  gevist in het Noordhollands Kanaal te Oostgraftdijk. Het heet zomercompetitie maar de weersomstandigheden waren verre van zomers. Vanaf het startsignaal werd er vis gevangen waar de een van start sprong duurde het bij sommige dik een uur voordat ze het eerste visje vingen.

Op kop ging Gerard Oost flitsend van start, maar het verspelen van drietal brasems het eerste uur kostte hem veel gewicht. Zijn buurman Jean Chagineu kende een vrije overzijde maar kon de vis vandaag niet vinden. Op staart zat Jan van den Ham met de feeder omdat hij gezien de vangsten afgelopen donderdag de stok had thuis gelaten. Naast hem had Juan Cabrera daardoor een vrije stokplek, zo’n buitenkansje moet je hem niet geven. In de huidige vorm van Juan een zekerheitje dat hij die gaat verzilveren.  Al vanaf de start ving Juan vis en ze werden alsmaar groter. Zijn buurman Ton van de Nieuwboer deed er alles aan om in het spoor van Juan te blijven. In midden van het vak zaten zowel Hidde Hoekstra en Bert Groot goed te vangen. Bert wisselde overzijde met kant terwijl Hidde het bleef volhouden aan de overzijde. Het was vandaag opnieuw teleurstellend voor Bert Jansen en Clive Hill, die op deze manier direct retour gaan naar de B-Klasse. De wind was dan weer hard, dan ging het goed wat vissen met de stok er niet eenvoudiger opmaakte. Na vier uur klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad.

In vak B zat vandaag de overall winnaar in de persoon van Bert Groot met ruim 10 kilo, viste Bert een uitstekende wedstrijd. Kort daar achter eindigde Juan Cabrera met de stok op de tweede plaats een zeer knappe prestatie. Derde eindigde Ton van de Nieuwboer.
In vak A wist Hidde Hoekstra de winst te pakken met bijna 7,5 kilo, tweede eindigde Nico Schouws en derde werd Simon van der Kolk.

Na afloop waren er waardebonnen voor de eerste van elk vak en de een na laatste per vak. Het was een gezellige, winderige en sportieve wedstrijd waarbij de verschillen tussen de eerste klein waren.

 

Vak A

     

1

Hidde

Hoekstra

7.438

gram

2

Nico

Schouws

6.645

gram

3

Simon van der

Kolk

6.177

gram

         
 

B-KLasse

     

1

Bert

Groot

10.278

gram

2

Juan

Cabrera

9.317

gram

3

Ton van de

Nieuwboer

7.437

gram

 

Na vier wedstrijden begint het klassement zich meer en meer te vormen. Het is Juan Cabrera die de koppositie heeft overgenomen van Jean Chagineu. Juan staat nu drie punten los en heeft ook fors meer gewicht dan de achtervolgers. De tweede plaats is voor Jean Chagineu en Nico Schouws is door gestegen naar plek drie. Achter deze mannen staan diverse vissers er kort op, de komende wedstrijden beloven volop spanning.

Tussenstand verenigingskampioenschap na 4 wedstrijden

1

Juan

Cabrera

10

Kl.pnt

42892

Gram

2

Jean

Chagineu

13

Kl.pnt

34945

Gram

3

Nico

Schouws

13

Kl.pnt

30520

Gram

 Terug

30-05-2022
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank