Bedroevende vangsten aan het NH Kanaal

De derde wedstrijd van de zomeravondcompetitie van HSV Kennemerland werd gevist in het Noordhollandskanaal te Westgraftdijk op het brede stuk tegenover camping de Rietbos. Doordat de vissers kwartiertje eerder vertokken vanaf Rennservice was er iets meer tijd of ons materiaal op en top klaar te zetten.  Er was sprake van stormachtige wind wel in het ruggetje maar het was verstandig je auto als dekking te gebruiken.

 Om zeven uur vlogen de korven richting overzijde wat nu voor elke deelnemer een makkie was om te bereiken. Snel werden de eerste vissen gevangen maar daarna werd het stiller. Wie wel zijn best deed en ook ving was Gerjan Westen vanuit het midden in het parcours. De eerste wedstrijden was weer wennen voor Gerjan maar je ziet hem nu per wedstrijd beter worden. Op kop probeerde Willem van Tol van alles maar echt vangen lukte niet, af en toe een visje. Op staart wist Ton van de Nieuwboer pas tegen het eind van de wedstrijd de vis te vinden.Voor de vissers die niet de overkant opzochten werd het een treurig avondje, want dichtbij viel geen beet te krijgen. Met de plots lage temperatuur en de zeer harde wind leek het meer op een herfstwedstrijd. Sporadisch kreeg je een beet die je dan wel verzilveren moest.

Om half tien klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad. In vak A ging de vak- en wedstrijdwinst naar Gerjan Westen met bijna 6,5 kilo. Keurig tweede eindigde Sjaak Veldt en de derde plek was voor Willem van Tol. In vak B wist Ton van de Nieuwboer zijn kopstek te verzilveren met 4 kilo, tweede werd opnieuw Jean Chagineu en de derde plek werd gegrepen door Ben van Tol. Na afloop waren er bonnen voor de eerste en een na laatste van elk vak. 

 

VAK A

           

1

Gerjan

Westen

A

6.460

Gram

1

Pnt

2

Sjaak

Veldt

A

4.305

Gram

2

Pnt

3

Willem van

Tol

A

3.934

Gram

3

Pnt

 

 

VAK B

           

1

Ton van de

Nieuwboer

B

4.050

Gram

1

Pnt

2

Jéan

Chaigneau

B

3.677

Gram

2

Pnt

3

Ben van

Tol

B

3.000

Gram

3

Pnt

 

Na drie wedstrijden begint het klassement zich te vormen het is Ton van de Nieuwboer die de leiding heeft gepakt, voor Jean Chagineu en Sjaak Veldt. De zomeravondcompetitie geeft recht op deelnemersplekken voor de clubkampioenschappen waarbij Gerjan westen nu verrassend hiervoor een ticket lijkt te gaan bemachtigen. Ruud Schoorl stond er goed voor maar het kijken naar zijn favoriete club levert hem nu een fikse afschrijver op. Met nog vijf wedstrijden kan er vanzelfsprekend nog wel een en ander wijzigen, al zou dit zomaar ook de top drie kunnen worden na 7 wedstrijden.

 Tussenklassement zomeravondcompetitie (Na 1 afschrijver)

1

Ton van de

Nieuwboer

2

Kl.pnt

12783

Gram

2

Cor

Martens

3

Kl.pnt

17461

Gram

3

Sjaak

Veldt

3

Kl.pnt

14400

Gram

 Terug

27-05-2022
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank