Verrassend goede vangsten tijdens 3de wedstrijd.

Een werkelijk pracht zondagochtend voor de derde wedstrijd een dobberwedstrijd van de zomercompetitie van Hsv Kennemerland . Licht windje en gelijk een zonnetje bij het uitzetten, dat beloofde een mooie zondagochtend te worden. Enkel een karpervisser op het parcours dat is toch effe minder, gelukkig een heel schappelijke kerel zodat we een vak links en een vak rechts van hem konden uitzetten. Rustig tijd om voor te bereiden, waarbij gelijk opviel erg veel matchhengels werden in stelling gebracht. Best opvallend want de laatste jaren bleef die vaak ook bij dobberwedstrijden in het foedraal. Bakkie koffie, wat bijkletsen en om kwart voor 8 het startsignaal.Daar waar sommige gelijk in de vis zaten duurde het bij een flink aantal vissers dik een uur voordat de vis op gang kwam. Op kop deed Tom Moolevliet uitstekend zijn best en vis na vis werd geland. Hetzelfde deed Hendrik Moolevliet op het staartnummer. Ton van de Nieuwboer wist pas na een uur de vis goed te vinden maar kreeg toen het tempo er lekker in. Maar bij Ton en diverse andere vissers leek het laatste uur weer verdomd veel op het eerste met nauwelijks vis. Ondertussen passeerden kanoërs, stoomboten en menig speedboot met mensen die graag gezien willen worden. Ieder zijn sport. In het midden van het parcours zaten Clive Hill die met de match de vis niet op gang kreeg. Nico Schouws zat opnieuw precies op de scheiding van de vakken en weer naast Hidde Hoekstra. Gelukkig voor Nico wist hij de vis vandaag wel te vinden al waren ze niet groot, zijn buurman Hidde ving ze wel fors maar qua aantallen stukken minder.

In vak B was Jean Chagineu gestart met de match maar na de eerste worp lag de dobber al in het riet en liet Jean de match maar links leggen. Gelijk liet hij zien met de stok ook zijn mannetje te staan. Na vier uurtjes klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad. Tom Moolevliet wist zijn kopnummer te verzilveren met 13 kilo wist hij het A-vak te winnen. Keurig tweede eindigde Ton van de Nieuwboer en derde werd Simon van der Kolk. Net als vorige week was des te meer je naar het midden zat des te minder werd de vangst.

Het B-vak werd een prooi voor Nico Schouws, de met 13.150 gram vandaag de overall winnaar werd. Waar de meeste de brasems wisten te vinden moest Nico het vooral van zijn vangst van 81 stuks hebben. Tweede eindigde Hendrik Moolevliet en de derde plaats ging naar Jean Chagineu. We kijken terug op een wedstrijd met veel vis, pracht weersomstandigheden en veel genietende vissers.

 

VAK A

     

1

Tom

Moolevliet

13.050

gram

2

Ton van de

Nieuwboer

11.930

gram

3

Simon van der

Kolk

11.860

gram

 

 

VAK B

     

1

Nico

Schouws

13.150

gram

2

Hendrik

Moolevliet

10.850

gram

3

Jean

Chagineu

8.100

gram

 

Na drie wedstrijden verandert er niet veel in de stand van het verenigingskampioenschap. Jean Chagineu heeft zijn leidende positie versterkt. Keurig tweede blijft Juan Cabrera . Juan staat inmiddels al op 33 kilo dat wil zeggen gemiddeld 11 kilo per wedstrijd. Derde staat Hendrik Delbrugge met even veel punten dan Juan maar minder gewicht. Een heel sterke come-back van Hendrik, we zijn blij hem er weer bij te hebben. Met nog 7 wedstrijden te gaan kan er veel gebeuren, maar de eerste klap is een daalder waard.

Tussenstand verenigingskampioenschap na drie wedstrijden:

1

Jean

Chagineu

6

Kl.pnt

33123

Gram

2

Juan

Cabrera

8

Kl.pnt

33575

Gram

3

Hendrik

Delbrugge

8

Kl.pnt

27655

GramTerug

16-05-2022
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank