Zonnige vijfde wedstrijd winterwedstrijd Hsv Kennemerland

De vijfde winterwedstrijd op zondag 27 februari kende een koude start maar gelukkig kwam het zonnetje er al snel bij. Er werd gevist in het Noordhollandskanaal te Neck. Vandaag weer meer terug naar normaal en loting aan de waterzijde. Na klein uurtje voorbereiden, wat bij kletsen, bakkie koffie en de wedstrijd kan beginnen. Om negenuren gieren korven richting overzijde, er wordt geplompt, gecupt de wedstrijd is begonnen. Het was best fris, windje waaide pittig gelukkig maakt het zonnetje het wat behaaglijker.

Al vrij snel worden de eerste vissen gevangen zowel met de feeder als met de stok. Op kop weet Hidde Hoekstra de vis wel te vinden maar de extreem kleine beetjes zijn moeilijk te verzilveren. Vier plekken van de staart weet Juan Cabrera naarmate de wedstrijd vordert steeds beter zijn vis te vangen. Dat belooft een mooie uitslag te worden. Dat vangen lukt Theo Breedijk op staart niet, alles wordt uit de kast getrokken maar zonder succes. Met zo’n mooi nummer werd er op gegokt dat Theo wel de koppositie in de wintercompetitie zou overnemen. Wisselend tussen feeder en stok wist Cor door veel uit te proberen nog wat vis te vangen.

In vak A kwam Nico Schouws gedurende de wedstrijd steeds beter op dreef met de vaste stok. Zeker nadat hij ontdekte dat de vis hoog aasde, liefst 25 cm boven de grond begon hij meer te vangen. Al was vissen met de steeds meer opkomende wind die draaide naar het oosten verre van makkelijk. Het was best lastig vandaag, de beten waren nauwelijks waarneembaar. Minuscule beten op de feeder, nauwelijks te signaleren beet waarneming met de stok, vis aanwezig maar nu nog laten door bijten. Iedereen zag je van alles proberen om toch de aanwezige vis beter te laten azen, maar het was bijna om moedeloos van te worden. Het is wel de winter van hoge temperaturen maar helaas ook van matige vangsten. Maar ook op dit soort dagen zijn er winnaars, de weegploegen gingen na het eindsignaal op pad.

 

In vak A ging de vakwinst naar Nico Schouws met 23 stuks en ruim 8 kilo, de tweede plek was voor Peter Krijgsman en derde eindigde Hidde Hoekstra. Vak b en de dagoverwinning was vandaag voor Juan Cabrera met 17 stuks en bijna 10 kilo, tweede eindigde Cor Martens en derde werd Ton van de Nieuwboer.

Vak A

               

1

Nico

Schouws

23

stuks

8.600

gram

109

punten

2

Peter

Krijgsman

7

stuks

3.900

gram

46

punten

3

Hidde

Hoekstra

7

stuks

3.594

gram

42

punten

 

Vak B

               

1

Juan

Cabrera

17

stuks

9.529

gram

112

punten

2

Cor

Martens

12

stuks

5.398

gram

65

punten

3

Ton van de

Nieuwboer

10

stuks

3.097

gram

40

punten

 

Waar vorige keer werd gedacht dat Dolf Rijs de koppositie wel zou vast houden, wisselen we voor de vijfde keer. De nieuwe koploper in de wintercompetitie is Cor Martens, op devoet gevolgd door  Ton van de Nieuwboer en Juan Cabrera. Met nog slechts twee wedstrijden te gaan vormt het klassement zich, al staan er nog veel vissers dichtbij elkaar en kan er nog veel gebeuren.

Tussenstand wintercompetitie 2021-2022 (Na aftrek 2 slechtste resultaten)

1

Cor

Martens

5

Kl.pnt

168

Vangst pnt

2

Ton van de

Nieuwboer

6

Kl.pnt

107

Vangst pnt

3

Juan

Cabrera

7

Kl.pnt

190

Vangst pnt

             


Terug

28-02-2022
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank