Opnieuw magere vangsten 4e wintercompetitie Hsv Kennemerland

Voor deze zondagochtend was gekozen voor het Noordhollands Kanaal te Oostgraftdijk. Bij het uitzetten bleek het harder te waaien dan gedacht. Dan is het best lastig om een goed parcours te steken rekening houdend met de wind. Om 8 uur werden de steknummers bekend gemaakt en ging een ieder enthousiast aan de slag om alles klaar te zetten. Even een bakkie doen en bijpraten; om 9 uur klinkt het startsignaal.

Feeders vliegen richtingen overzijde, op 16 meter wordt “geplompt” en “gecupt” bij de vaste stok. Al snel weten diverse vissers de nul weg te werken, hopelijk een voorteken op mooie vangsten. Vooral vissers die tegen de overzijde zijn gestart weten het eerste uur met de stroom opvallend naar rechts diverse vissen te vangen. In vak A weet Arie van de Burg secuur vissend diverse veelal kleine vissen tot aanbijten te verleiden. Hetzelfde lukt Sjaak Veldt aan de overzijde. Zijn buurman weet ook aan de overzijde wat grotere brasem te vangen.Midden in het parcours laat Ton van de Nieuwboer zijn klasse zien door scherp vissend meerdere vissen te vangen. Hetzelfde geldt voor zijn buurman Theo Breedijk die op een bepaald moment de vis gevonden lijkt te hebben. Na een uur draait de stroming en weten de stokvissers ook wat te vangen maar al met al blijft het moeizaam. Op staart wisselt Tom Moolevliet stok en feeder met elkaar af en weet op die manier zeker in gewicht zijn buurman Sjaak  voorbij te streven.

In vak B weet Hendrikje Sikma, naarmate de wedstrijd vordert, de vis er steeds beter op te krijgen, het pierenknippen heeft effect. Zelfs in de toeter vangt zij nog een mooi exemplaar. Ik vermoed dat zij nog wel even door had willen gaan.

Na drieënhalf uur klinkt het eindsignaal en gaan de weegploegen op pad. In vak A weet Theo Breedijk vanuit het midden van het parcours met de stok het vak te winnen, met 13 stuks en bijna 1,5 kilo. Als tweede eindigt Arie van de Burg en Cor Martens weet op het kopnummer de derde plaats binnen te slepen. In het andere vak verzilverd Tom Moolevliet keurig zijn staartnummer met 10 stuks en bijna 5 kilo wint Tom zowel het vak als de wedstrijd. Als tweede eindigt Ton van de Nieuwboer en de derde plaats is voor Sjaak Veldt.

Vak A

               

1

Theo

Breedijk

13

stuks

1.472

gram

27

punten

2

Arie van den

Burg

16

stuks

622

gram

22

punten

3

Cor

Martens

13

stuks

900

gram

22

punten

 

Vak B

               

1

Tom

Moolevliet

10

stuks

4.866

gram

58

punten

2

Ton van de

Nieuwboer

17

stuks

2.504

gram

42

punten

3

Sjaak

Veldt

11

stuks

3.121

gram

42

punten


Het klassement is opnieuw flink opgeschud en we krijgen voor de vierde maal op rij een nieuwe koploper. Na ruim de helft van de wedstrijden gaat Dolf Rijs aan de leiding. Tweede staat Cor Martens en de derde plaats is voor Ton van de Nieuwboer. Met nog drie wedstrijden te gaan vormt het klassement zich meer en meer. Maar alles staat vrij close op elkaar en kan de komende drie wedstrijden nog heel veel gebeuren.

Tussen klassement wintercompetitie 2021-2022 (Na aftrek 2 slechtste resultaten)

1

Dolf

Rijs

2

Kl.pnt

29

Vangst pnt

2

Cor

Martens

3

Kl.pnt

103

Vangst pnt

3

Ton van de

Nieuwboer

3

Kl.pnt

67

Vangst pnt

4

Tom

Moolevliet

4

Kl.pnt

64

Vangst pnt

5

Theo

Breedijk

4

Kl.pnt

35

Vangst pnt

 Terug

14-02-2022
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank