Matige vangsten aan het Noordhollands Kanaal.

De derde HSV Kennemerland winterwedstrijd werd op zondag 30 januari 2022 werd gevist in het Noordhollandskanaal bij Akersloot. Vandaag opnieuw digitale loting, om 8 uur werden de steknummers bekend gemaakt via de app en om 9 uur start wedstrijd. De verwachtingen waren hoog gespannen, wat warmer weer zou toch vis moeten brengen.‘s Morgens nog even Clive toegezongen die zijn 65ste levensjaar inging. Om 9 uur start de wedstrijd. Mede door de stevige wind bij de start waren er veel deelnemers die aan de slag gingen met de feeder. Op de startstek direct bij de pont zat Jean Chagineu, die zeker van plan was deze topstek te verzilveren. Hetzelfde plan had Ton van de Nieuwboer op de kopstek.

De koploper in het winterklassement Juan Cabrera zat op stek drie en koos vandaag voor de light-feeder in tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden toen de stok zijn eerste keus was. De vangsten waren vandaag erg schraal. Juan’s keus leek de juiste, na 1,5 uur waren er al 4 visjes binnen. Helaas voor hem was het daarna over. Op dat moment stonden velen nog op de nul of hadden een enkel visje.

Op kop wist Ton wel de vis te vinden, weliswaar veelal baarzen, maar elk visje telt in de winter. In het midden van het parcours wisten Sjaak Veldt en Theo Breedijk met veel moeite enkele visjes bijelkaar te schrapen. Op staart kon Jan geen potten breken, met baarsjes wist hij wel de nul weg te werken. Zeker in vak B werd nauwelijks een andere vis gevangen dan baars. Het was Dolf Rijs die hier uitstekend mee omging en zowel aan de kant als aan de overzijde menig baarsje tot aanbijten wist te verleiden. De jarige job, Clive Hill, kon vandaag met de light-feeder de vis niet vinden. Helaas voelde Hidde Hoekstra zich niet top en besloot de wedstrijd voortijdig te verlaten. We wensen hem beterschap.

Veel meer valt over deze wedstrijd niet te vertellen wat een drama, echt slecht, snel vergeten. Maar ook dit soort wedstrijden levert toch winnaars op. Na drieënhalf uur gaan de weeg- en telploegen op pad. In vak A zat vandaag de winnaar van vak A en de wedstrijd in de persoon van Ton van de Nieuwboer. Met 16 stuks en bijna een kilo was hij iedereen de baas en wist zo zijn kopstek te verzilveren. Tweede met 7 stuks en 2 ons werd Sjaak Veldt en derde eindigde Theo Breedijk. In vak B was het niet veel beter, eerste eindigde Dolf Rijs met 10 stuks en net 300 gram, tweede eindigde Cor Martens en derde werd Tom Moolevliet. We zijn weer een dagje lekker uitgewaaid, hebben genoten van het zonnetje en er was genoeg tijd om lekker bij te kletsen.

 

Vak A

               

1

Ton van de

Nieuwboer

16

stuks

970

gram

25

punten

2

Sjaak

Veldt

7

stuks

200

gram

9

punten

3

Theo

Breedijk

5

stuks

300

gram

8

punten

 

Vak B

               

1

Dolf

Rijs

10

stuks

316

gram

13

punten

2

Cor

Martens

6

stuks

185

gram

7

punten

3

Tom

Moolvliet

5

stuks

163

gram

6

punten

 

Na drie wedstrijden is het klassement opnieuw opgeschud, het is Sjaak Veldt die nu het klassement aanvoert. Keurig tweede Dolf Rijs en derde staat Bert Groot. We hopen de volgende wedstrijd wel vis te vangen want op deze manier valt er geen peil te trekken wie de grootste kanshebbers op de winst worden.Terug

01-02-2022
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank