15 mei; vlaggetjesdag op Urk

Maandag 10 mei vindt de aftrap plaats van de Visserijweek op Urk middels het veilen van het eerste mandje meischol. De opbrengst van deze veiling komt ten goede aan KIKA, Kinderen Kankervrij. De schol die in de maand mei gevangen wordt staat bijzonder hoog aangeschreven bij de kenners. Dan is de vis zacht en sappig en dus het lekkerst.
Dat is de reden waarom op 10 mei het eerste mandje meischol op Urk geveild gaat worden. Het Productschap Vis zoekt hiervoor de beste schol bij elkaar. De veiling begint om 11.00 uur in de mijnzaal van Visveiling Urk.

Vlaggetjesdag Urk

De veiling is de opmaat naar Vlaggetjesdag Urk dat op zaterdag 15 mei wordt georganiseerd. De promotie van schol en de visserij staat uiteraard centraal. Op het Urker haventerrein kan naar hartelust schol gegeten worden en de bezoekers krijgen bij vertrek ook nog eens een scholpakketje met kruiden en recepten mee naar huis. De hele dag worden er diverse (duurzame) visserijtechnieken gedemonstreerd en ’s middags kan er meegevaren worden met Urker kotters tijdens de vlootschouw. De landmacht verzorgt diverse demonstraties en er wordt een scholkookwedstrijd gehouden onder de koks van de visservloot. Verder staat het haventerrein bol van de activiteiten en kunnen er diverse prijzen gewonnen worden.
 
Bezoekers kunnen meedoen met kratklimmen, loopingbiken, mini-quadracen en het traditionele haringhappen (record is 30 maatjes). Voor de diverse activiteiten kan men zich aanmelden op de website www.vlaggetjesdagurk.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over het evenement.
 
Zien, ruiken, proeven en genieten op Urk. Het kan op zaterdag 15 mei.


Terug

11-05-2010
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank