Winst voor Hendrikje Sikma.

De dagen worden korter, de temperatuur zakt en dus is het tijd om te starten met de wintercompetitie. De eerste wedstrijd van de wintercompetitie van HSV Kennemerland werd zondag 21 november georganiseerd aan het Noordhollands Kanaal te Amsterdam. s’Morgens verzamelen en loten onder het viaduct van de A10, zodat we de bewoners niet tot last zijn. Mooi parcours uitgezet,  windje vrijwel in de rug, winterzonnetje erbij, beetje stroming in het kanaal en dan belooft het een mooie dag te worden. 

Eerst het loten maar eens. Voor de leden van de wedstrijdcommissie wordt dit door 1 van de deelnemers gedaan. Met dank aan Hendrikje voor het staartnummer. Jan Cabrera had vandaag een gouden handje. Uurtje opbouwen en toen klonk het startsignaal, veel vastestokken maar toch ook diverse deelnemers die kiezen voor de feeder. Al snel na de toeter worden de eerste vissen gevangen.Op kop, met een kantstokje, schiet Juan Cabrera uit de startblokken. Het is duidelijk Juan wil de kater van de laatste plek bij de koppel van gisteren even wegpoetsen. In hetzelfde vak weet Cor Martens de vis eveneens al snel te vinden. In vak B weet ikzelf (Nico Schouws) op kopnummer aan de kant aantal vissen te vangen totdat een snoek een mooie voorn wegpikt. Niet zo zachtzinnig en hele tuig schiet in elkaar. Schakelen naar de lange lijn, al snel vis maar ook daar een snoek met hetzelfde resultaat hele tuig een grote wirwar. Dat gaat lekker, je hebt weleens van die dagen. Even verderop was Hendrikje Sikma in haar element, korf naar de overzijde, even wachten, aanslaan en hebben die kip. Korf naar het midden van het kanaal en weer hetzelfde verhaal. Ze wisselde beide afstanden af en deze bleven vis brengen. Veel pieren gebracht? “Viel mee”, zei Hendrikje: “halve kilo geknipt”. Waar zij duidelijk op dreef was moesten andere deelnemers soms alles uit de kast halen om de vis tot bijten te verleiden.

Na 3,5 uur klonk het eindsignaal voor de één een verademing terwijl de ander nog wel tijdje door zou willen gaa.  De weeg- en telploeg gaat op pad. In de winter is het vaak moeilijker flink wat vis te vangen en om die reden wordt er ook geteld. Hierbij telt elk visje voor een punt en elke 100 gram is dan ook een punt. In vak A gaat de winst naar Cor Martens met 28 stuks en bijna 7 kilo. Keurig tweede eindigt Bert Groot en derde wordt Juan Cabrera. Het is duidelijk dat als de temperatuur daalt en de vangsten schraler worden. Vorige week 1ste vandaag 3de, niet slecht dus. Hiermee heeft hij zijn offday van gisteren mooi gerevancheerd.  Net als vorige week heeft Juan weer de meeste stuks gevangen, ditmaal 43 stuks.In het andere vak zit de overall winnares van vandaag: Hendrikje Sikma. Zij is alle stokvissers te slim af. Met 26 stuks en 10 kilo geeft ze iedereen het nakijken. Tweede eindigt Nico Schouws en derde wordt Bert Jansen. De organisatie en deelnemers kunnen terugkijken op een zonnige morgen, met af een toe een spat, veel gezelligheid en een mooie start van het winterseizoen.

Uitslag 1e Wintercompetitie Hsv Kennemerland

VAK A

1.       Cor Martens                      28 stuks               6.744 gram         95 punten

2.       Bert Groot                         32 stuks               5.561 gram         87 punten

3.       Juan Cabrera                     41 stuks               3.356 gram         76 punten

VAK B

1.       Hendrikje Sikma              26 stuks               10.177 gram       127 punten

2.       Nico Schouws                   37 stuks               8.583 gram        122 punten

3.       Bert Jansen                       16 stuks               4.469 gram           60 punten

 

De tweede wedstrijd van de wintercompetitie is zondag 19 december. Wie nog bij ons wil aansluiten, je bent welkom. Ik zou zeggen aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie van Hsv Kennemerland heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollands Kanaal. Dus twijfel niet en besluit de wintercompetitie lekker mee te vissen. Er zijn twee afschrijvers dus de deze eerste gemist is geen punt. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. Vergeet niet je uiterlijk vrijdagavond 17 december op te geven via teamwebs. En natuurlijk zijn er 5 of wellicht 6 plaatsen te vergeven om in 2022 met ons de voorselectie clubs te mogen vissen. Een extra stimulans om mee te doen.

Meer info hsvkennemerland@hotmail.com

 

 

               

 Terug

21-11-2021
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank