Mooie vangsten tijdens Jan Beentjeswedstrijd.

Zondag 14 november werd door Hsv Kennemerland de Jan Beentjeswedstrijd gevist in het kanaal Alkmaar-Kolhorn.  Vooraf op de groepsapp opmerkingen als ik citeer: Vang je geen ruk meer in november en helaas meer wat dat soort apps. Dan kan je het als wedstrijdcommissie niet meer goed doen want komt het uit krijg je te horen je was van te voren gewaarschuwd en wordt er wel gevangen is dat puur mazzel. Het geeft een beetje aan waar je als wedstrijdcommissie mee te maken hebt, maar zorgt niet bepaald voor hosanna gevoel. Toch besloten daar wel te gaan vissen, je hebt het aangevraagd, toestemming verkregen en zo snel wat anders regelen is ook moeilijk. Gelukkig waren er ondanks hun bedenkingen een 16 tal deelnemers enthousiast om er wat van te maken. En laat wel zijn de meeste deelnemers klagen niet , het is een kleine minderheid waarvan sommige niet eens mee doen.De lotnummers stonden vandaag op zakken pepernoten en na het pakken van een zak kon je je stek opzoeken. Er lagen prachtige plateaus dit jaar aangelegd door de hsv Alkmaar met financiële en actieve ondersteuning door federatie Sportvisserij Midwest. En laten we duidelijk zijn je zit als een vorst op zo’n plateau. Zelf lootte ik de staartstek en hoopte daar toch wel een visje te kunnen vangen.

Om half negen de start van deze 3,5 uur durende wedstrijd op aantal en gewicht. Na een aantal minuten werden er zelfs al de eerste vissen gevangen. Daar bleef het niet bij want een aantal cracks wist zelfs de brasem tot aanbijten te verleiden. Op de kopplaats zat Juan Cabrera vast verzekerd deze plek te verzilveren en liefst de wedstrijd et gaan winnen. Dat zou best kunnen gaan lukken vis na vis werd zorgvuldig geland waaronder diverse mooie exemplaren. Dit alles met de vaste stok. Bert Groot deed het ook uistekend, stok en feeder afwisselend wist hij gericht grote vis te vangen.  Datzelfde deed Arie van de Burg tegen de rieten aan de overzijde wist hij de platte te vinden. In het andere vak zat Tom Moolevliet eveneens heerlijk te vissen, met de stok en gericht op de grotere exemplaren.

Een ware pikeur bleek Jeroen Storck met vaste stok minimale baarsjes en posjes werden vakkundig verleid tot bijten. Helaas voor een enkeling was  het een waren crime om een visje tot bijten te verleiden. Over het hele parcours werd aardig vis gevangen, buiten verwachting gezien de voorspellingen van de zogeheten “cracks”.  Na drieënhalf uur klinkt het eindsignaal voor velen had het toch nog wel wat langer mogen duren. De weeg- en telploegen gaan op pad.

Na wat rekenwerk blijkt de wedstrijd vandaag gewonnen door Arie van den Burg. De laatste weken kwam Arie al aardig op stoom en wist zo degradatie te voorkomen maar vandaag schitterde hij helemaal.  Met bijna 11 kilo en 14 stuks weet Arie de wedstrijd en zijn vak te winnen. Keurig tweede eindigt Juan Cabrera die vak A daarmee wint maar net iets te kort komt voor wedstrijd winst.  Hij verzilverd met 8 kilo en 31 stuks zijn kopplek. Derde eindigt  Bert Groot  met 10 kilo en 10 stuks. Een mooie vierde plaats is er voor Tom Moolevliet met 8 kilo en 10 stuks. De vijfde plaats gaat naar Nico Schouws waarmee hij zijn staartstek niet weet te verzilveren. Zijn vangst was uiteindelijk 28 stuks en ruim 6 kilo. We kijken terug op een pracht visochtend, gezelligheid volop, mooi vis en heerlijk weer.

Na afloop was er voor alle deelnemers een prijsje, variërend van voedselpakketten, fruitboxen tot waardebonnen. Alles beschikbaar gesteld door Hsv kennemerland en verzorgd door Nico Schouws.

Uitslag Jan Beentjeswedstijd  2021

1.       Arie van den Burg                           14 stuks                              10.963 gram

2.       Juan Cabrera                                     31 stuks                               7.980 gram

3.       Bert Groot                                         10 stuks                               9.731 gram

4.       Tom Moolevliet                               10 stuks               8.282 gram

5.       Nico Schouws                                   28 stuks               6.099 gram

Trekt verenigingsvissen je aan, doe dan komende wintercompetitie met ons mee. Aankomende zondag 21 november starten we met de wintercompetitie. Aarzel niet en vis lekker mee, de wedstrijdcommissie van HSV Kennemerland heeft zijn uiterste best gedaan om mooie visstekken te reserveren. Zoals gebruikelijk vissen we in de winter hoofdzakelijk in het visrijke Noordhollands Kanaal. Dus twijfel niet en besluit de  wintercompetitie lekker mee te vissen bij de HSV Kennemerland. Leuke wedstrijden, gezellige sfeer, vaak mooie vangsten en bedenk samen vissen is altijd leuker dan alleen. En besluit je mee te vissen met een lidmaatschap voor 2022 mag je de rest van 2021 gratis met ons meedoen. Interesse om met ons mee te vissen mail naar hsvkennemerland@hotmail.comTerug

16-11-2021
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank