Mistige start aan het Noordhollands Kanaal.

De achtste zomerwedstrijd van HSV Kennemerland kende een mistige en pikdonkere start; het was rond 7 uur nog aardedonker. Het geplande parcours was niet mogelijk doordat een aantal karpervissers zich aan het einde van het parcours bevonden. Dan maar stukje opschuiven en een mooi parcours gestoken aan het Noordhollands Kanaal bij West-Graftdijk. Ruim de tijd om op te bouwen zodat niet alles in het donker moest gebeuren.

Om half negen klinkt het startsignaal, korven vliegen richting overzijde en op de stok wordt gevoerd of gecupt. Vrij snel worden zowel met de feeder als met de stok de eerste vissen geland. In het midden van het parcours schiet Clive Hill uit de startblokken, vis na vis wordt keurig geland. Dat zelfde deed Jean Chagineu in het begin van het vak. Diverse vissers wisten met de stok ook lekker te vangen. Op kop zat Gerard Oost die maar moeizaam wat wist te vangen. De staart was voor Juan Cabrera  die vlot van start ging maar een stroef einde kende.  Halverwege de wedstrijd besloot een booteigenaar op de zondag morgen eens flink te klussen. Einde van Jean zijn beten. Hetzelfde gebeurde Nico Schouws; de eigenaar startte zijn boot en ging toen rustig thuis een bakkie doen. Gelijk einde van Nico’s beet. Tegen het einde van de wedstrijd viel de stroom weg en verdwenen bij de stokvissers de beten. Vandaag konden we Hendrikje Sikma weer verwelkomen. Haar keuze om op verschillende afstanden te gaan vissen pakte goed uit. Haar buurman Sjaak Veldt kende een totale offday, naast dat er van alles mis ging, kon hij de vis ook niet vinden.Na 4 uur klonk het eindsignaal en gingen de weegploegen op pad. In vak A wist Jean Chagineu de wint te pakken met 9 kilo, tweede eindigde Nico Schouws en keurig derde werd Hendrikje Sikma. In het andere vak wist Bert Groot voor de derde  keer op rij de wedstrijd en zijn vak te winnen. Met bijna 13 kilo liet Bert zijn in absolute topvorm te zijn. De tweede plaats ging naar Hidde Hoekstra en derde werd Cor Martens.  We kijken terug op een pracht stralende ochtend, wisselende vangsten en een prima gezellige sfeer en dat is heel veel waard. En niet onbelangrijk op tijd klaar zodat ieder voor de start van Max thuis was.

 

VAK A

     

1

Jean

Chagineu

9.112

gram

2

Nico

Schouws

8.533

gram

3

Hendrikje

Sikma

7.837

gram

 

 

VAK B

     

1

Bert

Groot

12.676

gram

2

Hidde

Hoekstra

10.335

gram

3

Cor

Martens

8.391

gram

 

De tussenstand in de A-Klasse is niet gewijzigd, enkel met dit verschil dat Bert Groot zijn voorsprong heeft uitgebreid.

Tussenstand A-Klasse na 8 wedstrijden na toepassing afschrijvers

1

Bert

Groot

9

Kl.pnt

48668

gram

2

Hidde

Hoekstra

12

Kl.pnt

46425

gram

3

Nico

Schouws

12

Kl.pnt

37630

gram

 

In de B-klasse is er opnieuw stuivertje gewisseld qua eerste plaats, die nu weer in handen is van Cor Martens en daar direct achter Dolf Rijs. De derde plaats die recht geeft op promotie is nu voor Jean Chagineu. Michiel Kraay stond er riant voor maar liet vandaag opnieuw verstek gaan.  Bert Jansen en Gerjan Westen maken eveneens kans te promoveren.

Tussenstand B-Klasse na 8 wedstrijden na toepassing afschrijvers

1

Cor

Martens

11

Kl.pnt

39514

gram

2

Dolf

Rijs

12

Kl.pnt

35862

gram

3

Jean

Chagineu

21

Kl.pnt

32270

gram

 

Voor het verenigingskampioenschap blijft de leiding in handen van Hidde Hoekstra  op de voet gevolgd door Nico Schouws. Beide heren voelen de adem van Bert Groot in hun nek. Bert is niet te houden met drie opeenvolgende eerste plaatsen. In deze vorm is de kans groot dat Bert na de volgende wedstrijd de nieuwe koploper wordt.


Tussenstand Verenigingskampioenschap na 8 wedstrijden na toepassing afschrijvers

1

Hidde

Hoekstra

10

Kl.pnt

46425

gram

2

Nico

Schouws

10

Kl.pnt

35210

gram

3

Bert

Groot

12

Kl.pnt

48668

gram

4

Cor

Martens

12

Kl.pnt

39514

gram

5

Dolf

Rijs

14

Kl.pnt

35862

gram

 

 

 

 Terug

10-10-2021
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank