Tweede wedstrijd Hsv Kennemerland prooi voor Hidde Hoekstra

Heftige regenbuien de dagen voor de wedstrijd benieuwd of dit van invloed is op de vangsten. Vandaag werd er gevist in het Noordhollandskanaal bij Jispersluis. Door Sjaak en Ton was er een mooi parcours gestoken. Helaas een zieke, Gerard Oost die het gelukkig op tijd had gemeld zodat zijn stek er uit werd gelaten. Gerard van harte beterschap en hopelijk tot over twee weken. Na een uur voorbereiding gingen we van start. Verrassend snel werden al de eerste vissen gevangen zodat het een mooie zondag kon worden. De weersomstandigheden waren voortreffelijk en de scheepvaart bleef ook uit.

 In vak A zat jean Chagineu direct naast de kop en dan weet je dat de kans dat Jean die verzilverd heel groot is. In dit vak was Arie van der Burg die al snel vis wist te landen. In vak B zat Clive Hill op het ongeluksnummer, na s’morgens al een verkeerde afslag te hebben genomen, ging het d illen van een tak ook niet naar wens. Op een gegeven moment een knal  wat betekende light-feeder in tweeën. De verenigingskampioen Hidde Hoekstra viste vandaag zijn eerste wedstrijd in de A-Klasse. En wat voor wedstrijd waar de meeste kozen voor de overzijde viste Hidde op 29 meter, een prima keus brasem na brasem werd geland. Hetzelfde gold voor Dolf Rijs die was gestart aan de overzijde maar daar geen beet zag. Na het wisselen naar de stok ging het crescendo prachtige dikke platte werden zorgvuldig gedrild. Tussendoor driemaal een vette snoek die mee wilde snoepen, zorgde voor Dolf voor een mooie visochtend. Waar Dolf snoek wist te verleiden ving zijn buurman Alfred van Wersch een forse snoekbaars. Die gelijk na vangen keurig werd terug gezet. Tussen Dolf en Hidde zat Ton van de Nieuwboer normaliter ook goed voor een knap netje vis. Ton probeerde deze dag wat experimenten uit om over twee weken een goed resultaat neer te zetten op de topcompetitie. In het kanaal werkte dat niet, maar in het Eemkanaal verwacht Ton er wel resultaat mee. Vrijwel  iedereen zat leuk te vissen, slechts een visser wist geen visje tot aanbijten te verleiden.Na vier uur klonk het eindsignaal en gaan de weegploegen op pad. In vak B weet Hidde Hoekstra met bijna twintig kilo vandaag zowel zijn vak, de A-klasse als de wedstrijd te winnen. Hij geeft hiermee duidelijk zijn visitekaartje af in de A-klasse.  Keurig tweede eindigt Dolf Rijs met 15,5 kilo en de derde plek gaat naar Nico Schouws met 8 kilo. In vak A gaat de winst inderdaad naar jean Chagineu  met bijna 13 kilo, tweede eindigt Bert Groot met 11 kilo en Cor Martens legt beslag op de derde plaats met bijna 9 kilo. We kijken terug op een mooie visochtend, heerlijk weer, mooie vangsten en prima sfeer. Hopen dat we de volgende wedstrijd weer een stap verder naar normaal kunnen zetten en na afloop de prijsjes kunnen verdelen.

Vak A

       

1

Jean

Chagineu

12.875

gram

2

Bert

Groot

10.775

gram

3

Cor

Martens

8.709

gram

Vak B

       

1

Hidde

Hoekstra

18.600

gram

2

Dolf

Rijs

15.500

gram

3

Nico

Schouws

8.584

gram

 

Na twee wedstrijden kan de eerste tussen stand worden opgemaakt. Het is Clive Hill die de A-klasse aanvoert. Vorig jaar gepromoveerd en nu gelijk de leiding pakkend dat belooft nog wat. In de B-Klasse voert Dolf Rijs het klassement aan, nu hopen dat Dolf voldoende wedstrijden kan meedoen zodat hij volgend jaar zijn kunsten in de A kan laten zien.

Tussenstand A-klasse na 2 wedstrijden.

1

Clive

Hill

9

Kl.pnt

6984

gram

2

Bert

Groot

10

Kl.pnt

12823

gram

3

Nico

Schouws

10

Kl.pnt

11289

gram

 

Tussenstand B-klasse na 2 wedstrijden.

1

Dolf

Rijs

3

Kl.pnt

20234

gram

2

Cor

Martens

4

Kl.pnt

19998

gram

3

Alfred van

Wersch

11

Kl.pnt

8118

gram

 

Voor het verenigings kampioenschap laten de B-vissers zich weer van hun beste kant zien. Cor Martens voert het klassement aan voor Dolf Rijs en Ton van de Nieueboer.

 Tussenstand Verenigingskampioenschap  na 2 wedstrijden.

1

Cor

Martens

4

Kl.pnt

19998

gram

2

Dolf

Rijs

5

Kl.pnt

20234

gram

3

Ton van de

Nieuwboer

8

Kl.pnt

7685

gram

4

Alfred van

Wersch

9

Kl.pnt

8118

gram

5

Clive

Hill

9

Kl.pnt

6984

gram

 

Volgende wedstrijd over tweeweken, waarbij vissen met de dobber verplicht is.Terug

21-06-2021
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank