Is kunstaas als kunstmaden e.d.toegestaan tijdens de gesloten tijd

In de periode van 01 april tot de laatste zaterdag van mei is de gesloten tijd van kracht. Tijdens deze periode moeten vissoorten als snoek, snoekbaars, baars, barbeel, kopvoorn, winde en nog een aantal andere vissoorten direct teruggezet worden in hetzelfde water nadat ze onthaakt zijn. Daarnaast is er sprake van een gesloten tijd voor het gebruik van kunstaas. De wetgeving, waarin dit geregeld is, dateert uit 1985.

In de tussentijd is er nogal wat veranderd in de hengelsport. Zo wordt er door veel sportvissers gevist met imitatiemaden, - casters, -mais en -wormen. Enthousiast sportvisser Kees de Lange stelde ons de vraag of het gebruik van deze imitatie-aassoorten toegestaan is in gesloten tijd.

Hengelsportjournalist Gijs Nederlof greep de “Visserijwet”, het “Reglement minimummaten en gesloten tijden 1985”, Artikel 6 van het “Reglement voor binnenvisserij 1985” en Artikel 61 van de “Uitvoeringsregeling visserij” er eens bij en dook eens in de materie. Mag het nu wel of mag het nu niet???Terug

19-03-2021
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank