De zalm en forelroker van de Berenkuil

Veel sportvissers kun je in hun vrije tijd een groot plezier doen door ze een  gerookte forel of een stuk gerookte zalm voor te schotelen.  De mogelijkheden behoorlijk divers: een broodje gerookte zalm, friet met een gerookte forel of gewoon een stukje toast met zalm. Iedereen heeft zo zijn of haar voorkeur.

Die gerookte forellen komen natuurlijk niet uit de lucht vallen, daar moet wel iets voor gedaan worden. Als je dit rookproces niet goed beheerst eindig je al snel met een broodje shag i.p.v. een broodje gerookte forel.  Roken van vis is een vak en dat is niet voor niets.

Wij gingen eens op zoek naar een echte rookspecialist en vonden er eentje op visvijvers de Berenkuil in Putten. Jan Koelewijn blijkt er al 35 jaar verantwoordelijk te zijn voor het roken van de zalmen en forellen. Natuurlijk togen wij naar de Berenkuil om eens zo’n rooksessie bij te wonen en achteraf natuurlijk te genieten van een gerookte forel.  




Terug

08-01-2020
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.robbyfish.be
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank