Warme omstandigheden tijdens zomer wedstrijd Hsv Kennemerland

De achtste wedstrijd van de Zomercompetite werd op zondag 25 augustus gevist in de Ringvaart van de Haarlemmermeer te Zwanenburg. Bij het uitzetten van de stekken was sprake van een mooi stroompje maar helaas viel de stroom er snel uit. Vandaag was het pracht weer voor het goede zelfs iets te warm maar altijd beter dan storm en regen. Loten, dik uur voorbereiding, met tijd voor bakkie en effe bijkletsen. Op de kopstek kon Andre van Pel vandaag de vis niet aan het azen krijgen. Dat gold zeker niet voor zijn buurman Simon van der Kolk die er gezien zijn tempo zijn zinnen op had gezet vandaag de titel al binnen te halen.

 In vak A zat Ton van de Nieuwboer opnieuw uitstekend te vissen. Het was zo bleek na een uurtje vissen de dag van de vaste stok. De vissers welk vandaag kozen voor de stok op de 13 of 14,5 meter, secuur vissend maakten de juiste keus. Waar een ieder het eerste uur vis wist te vangen, bleek het daarna een stuk moeilijker. Diverse vissers hebben de laatste tweeënhalf uur geen beet meer te zien. In vak B was Daan van der Venne weer terug van de camping. De rust heeft hem goed gedaan met een strak tempo werden mooie voorns geland. Bert Groot viste een gedegen wedstrijd met een pickertje op stok afstand. Zijn buurman Juan Cabrera stijgt de laatste wedstrijden in het klassement, na een slowstart ziet het er vandaag weer goed uit. Naast hem weet Hendrik Delbrugge een sterke wedstrijd te vissen, gedurende de hele wedstrijd houdt hij de vis aan de praat.In vak B geldt dat niet voor Cor Martens en Nico Schouws zijn vangen de laatste weken erg matig en vandaag vormt daarop geen uitzondering. Pas het laatste uur begint er wat scheepvaart te komen maar niet hinderlijk. Na vier uur klinkt het eindsignaal en gaan de weegploegen op pad.

In vak A weet Simon van der Kolk niet alleen zijn vak te winnen maar ook de wedstrijd. Tweede eindigt Ton van de Nieuwboer en keurig derde wordt Toon Colonello. In vak B weet Daan van der Venne zijn staartstek te verzilveren, keurig tweede wordt Hendrik Delbrugge en Bert Groot eist de derde plaats op. We kijken terug op een wedstrijd met sterk wisselende vangsten van goed tot erg matig, pracht weersomstandigheden, goede sfeer en een mooi strijd tussen de deelnemers. Na afloop waren er prijzen voor de vakwinnaars en de een na laatste van elk vak.

Vak A

       

1

Simon vd

Kolk

8.508

gram

2

Ton van de

Nieuwboer

6.020

gram

3

Tom

Moolevliet

4.803

gram

Vak B

       

1

Daan vd

Venne

6.334

gram

2

Hendrik

Delbrugge

4.690

gram

3

Bert

Groot

4.526

gram

 

In de A-Klasse blijft de spanning er goed in, Ton van de Nieuwboer neemt de koppositie over van Sjaak Veldt. Derde staat Nico Schouws. Gedegradeerd is Hendrik Moolevliet, in de gevarenzone zitten Michiel Kraay, Hendrik Delbrugge, Peter Krijgsman en ook Toon Colonello is nog niet veilig. In de B-klasse is de kampioen bekend en wel Simon van der Kolk. Simon steekt dit jaar met kop een schouders boven de anderen uit. Promotie zit er dik in voor Bert Groot. De derde promovendus is zeker niet bekend, Bert Jansen en Tom Moolevliet hebben de beste papieren maar missen een of meerdere wedstrijden. Dat betekend dat  Jeroen Storck en Juan cabrera weleens voor een verrassing kunnen zorgen.

Tussenstand A-Klasse

         

1

Ton van de

Nieuwboer

13

Kl.pnt

29185

gram

2

Sjaak

Veldt

13

Kl.pnt

25207

gram

3

Nico

Schouws

16

Kl.pnt

27713

gram

 

Tussenstand B-Klasse

         

1

Simon vd

Kolk

5

Kl.pnt

46727

gram

2

Bert

Groot

15

Kl.pnt

39901

gram

3

Bert

Jansen

18

Kl.pnt

33025

gram

 

De verenigingskampioen 2019 is twee wedstrijden voor het einde al zeker van de titel en wel Simon van der Kolk. Simon heel sterk gevist en gefeliciteerd. Voor de tweede en derde plaats strijden Ton van de Nieuwboer en Sjaak Veldt.

Tussenstand Clubkampioenschap (Minus 3 slechtste resultaten)

1

Simon vd

Kolk

6

Kl.pnt

45027

gram

2

Bert

Groot

14

Kl.pnt

39901

gram

3

Ton van de

Nieuwboer

14

Kl.pnt

29185

gram

 

Over twee weken de negende wedstrijd een stokwedstrijd.Terug

26-08-2019
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank