Stevige groei voor Angling Direct.

Als je het hebt over hengelsportwinkels in de UK, dan kom je al snel bij een van de grootste uit: Angling Direct. In de UK zijn ze in het bezit van 29 winkels verdeeld over heel de UK. Uit het vandaag gepubliceerde cijfers van het eerste kwartaal 2019 blijkt dat de mannen van dit bedrijf bezig zijn om de marktpositie steeds verder uit te breiden.

Even wat cijfers. Een vergelijking met vorig jaar. In 2018 werd over dezelfde periode gemeten een omzet gedraaid van  
£ 9.93 miljoen, in 2019 £14 miljoen. Dat is een stijging van dik 40 %. Zijn dat cijfers of niet. We zijn er nog niet. De mannen zijn ook online actief en maken hier grote stappen. Online ging de omzet van £10.84 miljoen naar £11.90 miljoen; een stijging van meer dan 10%. O ja, voor je roept dat het slechts gaat om omzet; de winstcijfers zijn 21% gestegen. Het aantal unieke online bezoekers in de UK steeg met 12,2 %. Hatseflats; dat zijn nog eens ontwikkelingen toch.  

Het leuke is nu dat het bedrijf flink inzet op het uitbreiden van de online- activiteiten naar het Europese vasteland. De Duitse website kon een bezoekersplus van 48% laten zien, Frankrijk 52% en de Beneluxlanden een stijging van maar liefst 59%.

De plannen voor de toekomst? Verdere uitbreiding van de winkels in de UK en stevig inzetten op online-groei op het Europese vasteland. Voor de Nederlandse sportvissers is dit natuurlijk geen slecht nieuws. Of het voor de in de NL-markt actief zijnde winkeliers en groothandels zo’n lekkere ontwikkeling is, is nog even de vraag.
Terug

12-08-2019
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank