Martien Voermans wint eerste wedstrijd Vijvervirtuoos

Zondag 24 maart begon voor de wedstrijdvissers dan eindelijk het wedstrijdseizoen. Met 31 deelnemers was de visvijver goed bezet en ook het weer werkte mee. Nu de vis nog. Net als voorgaande jaren zijn er twee categorieën; de vaste hengel en de vrije hengel. Deze eerste wedstrijd deden er 11 vissers mee bij de vaste stok. Het was debutant Ger Smedts die met ruim 6 kg wist te winnen. Toine van den Dungen, allesbehalve een debutant, was het die tweede werd met bijna 6 kg en dus een goede start maakte.

 

Bij de vrije hengel waren er 20 deelnemers, die verdeeld zaten over twee vakken. Eén vak rond het eiland en één vak op de puinkant. Het vak rond het eiland was een prooi voor Frans Peeters. Een karper van meer dan 5 kg zorgde voor een significante bijdrage aan het winnend vangstgewicht! Runner up was Patrick van Dijk die ruim 9 kg wist te vangen.

Op de puinkant was het, zoals gewoonlijk, weer spannend bovenin. De eerste drie vissers hadden respectievelijk tien, negen en tien vissen in hun leefnet. Eric van Houts werd hier tweede. Zijn negen brasems wogen samen 15.660 gram. Dat was echter niet genoeg voor de overwinning. Die was namelijk voor Martien Voermans die ruim 16 ter weging kon aanbieden. “Ik lootte #37 en, hoewel geen slecht nummer, dacht ik niet dat ik hier zou winnen. Met de wind van voren was het ook nog erg koud maar na een half uur ving ik mijn eerste brasem. Om 10:00 uur had ik er vijf, toen de vis een dik uur pauze ging houden. Alleen geen lunchpauze helaas! Gelukkig kon ik het laatste uur nog vijf brasems vangen. Een lekker begin van de competitie dus”.

De volgende wedstrijd staat op 14 april gepland. Opgeven hiervoor moet bij Ard Verheijen.Terug

25-03-2019
http://www.fishcresta.eu
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank