Laatste Havenwedstrijd prooi voor Henk Bargeman.

Het zit er weer op. De winter is voorbij, zo ook de GHV wedstrijden in de haven van Elburg. Na een goed verlopen 1ste  havenwedstrijd en een mindere 2de wedstrijd was het afgelopen zondag tijd voor de 3de wedstrijd. Dit keer helaas “maar” 13 deelnemers, in tegenstelling tot de eerste twee wedstrijden werd er niet gevist op de steigers maar in het oudste deel van de haven. Volgens de ervaren havenvissers is de vis massaal gevlucht voor de grote zwarte vogels (aalscholvers) naar de oude haven. Hier is dusdanig veel activiteit dat de aalscholvers hier niet of nauwelijks komen. 

De afgelopen weken waren de vangsten op de steigers nog steeds dramatisch. Daar waar normaal gesproken voorn de boventoon voeren was het voornamelijk baars wat boven water kwam, heel af en toe een voorn(tje).


Om te voorkomen dat vrije vissers in de oude haven zouden gaan zitten had de wedstrijdcommissie besloten om een uur eerder te gaan loten. Tijdens de ALV van 13 maart is er al voor geloot zodat iedereen op tijd bij zijn plek kon zijn om te voorkomen dat er een vroege vrije visser op die plek kon gaan zitten. Vak A was uitgezet rechts naast de Botterstichting vak B in de “oude haven”.

Om 06:30 was iedereen aanwezig en kon er opgebouwd worden. Net als bij de 2de wedstrijd was het grote voordeel dat iedereen de auto relatief dicht achter zijn plek kon zetten of tot kort aan te parcours kon komen om de auto uit te laden en de auto op de grote parkeerplaats te zetten. Na het opzetten goed uitloden en het bodem verloop ik kaart brengen om vervolgen twee stekken te kiezen. Na het peilen de rest klaar maken en de dobbers haarfijn uitloden om zo een perfecte beet registratie te creëren.

Normaal gesproken, als de vis massaal aanwezig is, kennen de meeste deelnemers inmiddels de kunst van het havenvissen. Constant kleine beetjes aas, hennep of casters brengen om de vis te lokken en daarna aan de praat te houden, maar hoe zou dat vandaag uitpakken?

Rond kwart over zeven was iedereen klaar en kon de wedstrijd beginnen. Eerst een paar balletjes voer het water in en vissen maar. Het duurde dan ook niet lang of de eerste visjes kwamen boven water.

Het eerste uur verliep in vak A stroef, het was lastig om de voorn aan het azen te krijgen, in vak B echter werd massaal vis gevangen. Voornamelijk maat voorn en dikke baars. De meeste deelnemers in dit vak zaten na een uur al dik in de kilo’s.

In het tweede uur waren de vangsten in vak A nog steeds beter dan in vak B, de vis in dit vak waren voornamelijk baarsjes en verdwaalde voorn. Deze waren echter niet van het formaat van de voorns in het B vak

Het derde uur verliep voor de meeste deelnemers in het A vak beter, er kwam meer voorn boven water. In het B vak werd nog steeds goed gevangen door alle deelnemers.

Tussen tien en elf werd er in groepen gepauzeerd, even de benen strekken en een sanitaire stop!

Na de pauze werd er in vak B meteen weer vis gevangen terwijl in het A alle zeilen bijgezet moesten worden om een visje te vangen!

Het laatste uur was het erg wisselvallig. In vak A werden nu grotere voorns gevangen in vak B was de vis bij enkele deelnemers niet meer massaal aanwezig en moest de trukendoos open getrokken worden . Om een uur zat het erop. Snel alles droogmaken, opruimen en wegen.

Om kwart voor twee was het wegen klaar en kon de stand opgemaakt worden, vak A 16705 gram en  in vak B 122080 gram, en volgde de prijsuitreiking.

Elk vak drie prijzen en een “lucky loser” in de vorm van een waardebon aangeboden door Hengelsport Hennie Kruidenier. Paul en Monique wederom onwijs bedankt.

 Uitslag 3de Havenwedstrijd Elburg 2019:

Vak A:

 

Naam

Gewicht

1

Frans Oosterholt

4480

gr.

2

Dinja Oosterholt

3465

gr.

3

René Molenveld

3165

gr.

4

Remko Stöteler

2770

gr.

5

Jan Bouwhuis

2720

gr.

6

Ivo te Kortschot

2425

gr.

7

Rob Beerten

1145

gr.

 

Vak B:

 

Naam

Gewicht

1

Henk Bargeman

30400

gr.

2

Henk Geurkink

27500

gr.

3

Bas te Woerd

24400

gr.

4

Theo Wayerdink

15200

gr.

5

Bennie Leussink

13200

gr.

6

Vincent te Braake

11380

gr.

 

Einduitslag 3de havenwedstrijd     

 

Naam

Gewicht

1

Henk Bargeman

30400

gr.

2

Frans Oosterholt

4480

gr.

3

Henk Geurkink

27500

gr.

4

Dinja Oosterholt

3465

gr.

5

Bas te Woerd

24400

gr.

6

René Molenveld

3165

gr.

7

Theo Wayerdink

15200

gr.

8

Remko Stöteler

2770

gr.

9

Bennie Leussink

13200

gr.

10

Jan Bouwhuis

2720

gr.

11

Vincent te Braake

11380

gr.

12

Ivo te Kortschot

2425

gr.

13

Rob Beerten

1145

gr.

 

Voor deze winter zitten de havenwedstrijden er op, maar de data voor de winter van 2019/2020 zijn alweer bekend. De deelnemers (leden van de GHV) van afgelopen jaar zullen daar op korte termijn worden geïnformeerd.Terug

19-03-2019
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank