Visserijsprokkels van Ronald Nannings

Afgelopen weken is het weer nogal onstuimig geweest, regen en vooral veel wind. Het vissen was daarom voor mij op een lager pitje gezet. Er waren voor mij geen wedstrijden in de planning, of ik zou half Nederland hebben moeten rondrijden om een wedstrijd te gaan vissen. Die ambitie was er niet en het barre weer nodigde ook niet echt uit een om een hengeltje te gaan uitgooien. Op de spaarzame momenten dat het redelijk weer was heb ik natuurlijk wel gevist. De vangsten waren over het algemeen vrij wisselend, van heel goed tot zeer karig. Kortom er was geen peil op te trekken.

Binnenkort is er bij het Snakelake te Nijkerk de kwalificatiewedstrijd voor de Fish O Mania. Met Frans Monden had ik afgesproken om samen met hem daar te gaan vissen. Het is een schitterend complex waar je ook een bal gehakt kunt bestellen. Met een beetje geluk komt de eigenaar deze op zijn golfkar ook nog eens brengen. Met de vangsten op deze locatie zit het wel snor. Veel beet van kleine vis en soms wat leuke karpers er tussendoor. Frans en ik waren een beetje aan het experimenteren. Maar al snel bleek wel duidelijk dat het aas van Frans sneller werd gepakt dan het mijne.

De ene mooie vis na de ander werd door Frans gevangen en hij kreeg er ook veel lol in. Zelf kreeg ik nauwelijks beet met mijn eigen aas, dus maar even wat aas geleend van Frans. Eenmaal aan de haak bleef de dobber niet meer stilstaan. Kortom het aas dat ik op dat moment gebruikte kon in de prullenbak en dus weggestreept worden.  Al met al een leuke dag gehad bij het Snakelake.

Vorige week zaterdag werd ik gebeld door de Politie met de vraag of zij mijn nummer konden doorgeven aan de oude vrouw die ik samen met een omstander had gered. Een uurtje later kreeg ik de vrouw aan de lijn die mij wilde bedanken voor mijn actie. Ze had de andere omstander gevraagd om bij haar thuis te komen om even na te praten. Ik ben op dezelfde avond er dan ook heengegaan. Het ging gelukkig goed met de vrouw, ze had er wel flinke hoofdpijn aan overgehouden. Naar wat de oorzaak was kon zij ook alleen maar gissen.

Ze vertelde dat ze echt een black-out had gehad en een moment later lag ze met de auto in de sloot. Gelukkig voor mij en voor haar ging ze de sloot in en niet in het Noord-Hollandskanaal. Kortom veel bijgepraat en zodoende konden we dit goed afsluiten. Na afloop van dit bezoek kreeg ik nog een mooie bos bloemen mee en ook de complimenten van de Politie. Mijn week kon niet meer kapot. Op mijn werk waren ze inmiddels ook op de hoogte en ook daar de nodige complimenten ontvangen.

Zoals eerder geschreven vist mijn team geen Topcompetitie. Er waren twee mutaties ontstaan en er waren geen competitieve vervangers om dit verlies op te kunnen opvangen. Natuurlijk kan je minder ervaren vissers laten uitkomen voor het team. Maar mijn ervaring leert dat dit voor beide partijen meestal niet goed uitpakt, een uitzondering daargelaten. Al met al hebben we wel een team voor de Team-van-het-Jaar-competitie. Deze competitie is, voor wat betreft inschrijving, bijna de helft goedkoper en biedt voor een team dat in opbouw is, meer kansen. Er is minder druk, het gaat er gemoedelijker aan toe en de wedstrijden zijn vijf uur. Eenmaal gemaakte verkeerde keuzes kun je ook wat makkelijker corrigeren.

Afgelopen week was er ook de prijsuitreiking bij HSV Alkmaar voor verschillende competities. Ik had meegedaan met de vastestokcompetitie. Ik had door mijn werk nogal wat  wedstrijden gemist, dus veel prijs zou ik niet hebben was mijn verwachting. Voor de organisatoren en de deelnemers is het altijd leuk om als deelnemer even je gezicht te laten zien. Eenmaal in de verzamel locatie bleek het aardig druk en er was een mooi gevulde prijzentafel.

Joop van Boxtel en Karenza Smeeing hadden dit weer goed voor elkaar. Er volgde een leuke spelletjesavond waarbij verschillende prijzen konden worden gewonnen. Al met al nam ik een boodschappentas vol met prijzen mee naar huis. De complimenten aan HSV Alkmaar, het was een leuke avond die perfect georganiseerd was. Dit jaar is er wederom een competitie bij Alkmaar, dit keer verdeeld in de vaste stok en vrije hengel. Het liefst had ik dobberdragend en vrije hengel gezien, maar je kunt niet alles hebben. Voor jeugdige vissers is dit een mooie competitie om kennis te maken met het wedstrijdvissen. Helaas kan ik niet alle weekenden mee vissen vanwege mijn diensten.

Komende weken staan in het teken van de voorbereidingen voor de eerste Team-van-het-jaar-wedstrijd. Deze wordt gehouden aan het Beukerskanaal. Mits het niet te koud is, worden daar in het voorjaar goede vangsten geboekt. Het nieuwe team is er klaar voor, nu nog de vissen.  

  

Tot Hoorns of aan de waterkant,

Ronald Nannings

 

  

 

 Terug

18-03-2019
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank