Leuke vangsten aan het NH Kanaal

Prima vangsten aan het Noordhollandskanaal bij de 1e Najaarswedstrijd Hsv Kennemeland, zondag 23 september 2018.

Gelukkig komen weersvoorspellingen lang niet altijd uit, harde tot zeer harde wind, temperatuurdaling en veel regen was de voorspelling. De temperatuur was goed, wind was te verwaarlozen en tja de regen klopte. Meerdere vissers kozen er helaas voor om zich af te melden, daaruit blijkt het spreekwoord een mens vreest het meest om het lijden wat hij vreest. S’ morgens een mooi parcours gestoken, stekken op kleine 50 meter uit elkaar.

Geen springende vis deze ochtend, behalve roofvis en daarbij de resultaten van de Guru-masters in het achterhoofd van zaterdag en de Noordenwind bepaald geen gunstige voortekenen. Bij de start heerlijk weer, lekkere temperatuur, droog en geen wind. In verband met verwachte regen starten we na een klein uur voorbereiding zodat we voor één uur weer weg zijn. Na het startsignaal worden gelijk de eerste vissen gevangen zowel met de stok als de feeder. Op de kopplek gaat Sjaak Veldt voortvarend met een kantstokje van start met een mooi tempo. Datzelfde geldt voor Tom Moolevliet die gelijk start met de lange stok.

De kersverse verenigingskampioen Ton van de Nieuwboer kiest vandaag voor enkel de feeder en weet ook direct vele beten te verzilveren. Voor zijn buurman Juan Cabrera betekend dit een vrije kant en zo’n buitenkansje laat hij niet lopen. Naast veel vis weet Juan een aantal mooie brasems te vangen met de lange stok. Loopt het een keer lekker, breekt tweemaal het elastiek evengoed weet hij het tempo er goed in te houden. Nico Schouws zit vandaag wat te hannesen, eerst breekt de lijn spontaan, weg mooie vis en een lievelings pen. Dan een tuig totaal in de war, weg beide kanthengels.

Schakelen naar de feeder veel beet, maar klein. Weer schakelen lange stok, losschietende vis en tuig gewikkeld om de top. Tja er zijn van die dagen, ondanks dit ongemak wel volop vis. Zeker het laatste uur nadat Nico zo’n 50 centimeter boven de groot is gaan vissen, teruggeschakeld naar een één grammetje weet Nico ook knappe vis te vangen. Op de staartplek wist een karper Harrij van Dessel een dikke vijfentwintig minuten bezig te houden. Dan het moment van scheppen, schept zijn dochter mis en weg is de karper.

Ondanks Harrij zijn fragiele gezondheid en met behulp van zijn dochter of zoon is Harrij nog steeds een fanatiek en gewaardeerd deelnemer aan onze wedstrijden. Harrij zijn buurman Theo Breedijk is nu het om kleine vis in grote hoeveelheden gaat in zijn element. Vis na vis wordt geland waaronder heel mooie exemplaren.

Vandaag mogen we Jeroen Storck gelukkig weer verwelkomen. Jeroen laat zijn klasse zien door enkel vissend met een kantstokje meer dan 10 kilo te vangen. Er is vandaag nauwelijks tijd om een bakkie te doen, iedereen zie je genieten. Daarbij maakt de regen die veel eerder is gekomen dat verwacht niet uit, het is echt een top visochtend. Na 4 uur klinkt het eindsignaal, jammer zie je de meeste vissers denken, het gaat zo lekker.

De weegploeg gaat op pad. In vak A weet Tom Moolevliet met bijna 17 kilo de wedstrijd te winnen. Tom had zijn voer gecupt, gevist met een gram net boven de grond en met de lange stok. Voor de zekerheid een tweede net geplaatst voor het welzijn van de vis. Ton top gevist en gefeliciteerd. De tweede plaats in vak A vandaag was er voor Hendrik Delbrugge gestart met een kantstokje maar al snel schakelend naar de feeder was hij menig stokvisser toch de baas In het andere vak ging de winst naar Theo Breedijk met ruim 15 kilo in een niet al te groot net was het wel dringen voor de vis. Naast de grote hoeveelheid had Theo zelfs een mooie karper weten te landen.. Keurig tweede werd Juan Cabrera. We kijken terug op een geslaagde eerste Najaarswedstrijd, sportief, gezellig en uitermate goede vangsten voor iedereen.

Vak A

1.     Tom Moolevliet             16.460 gram

2.     Hendrik Delbrugge       13.600 gram

3.     Nico Schouws              12.634 gram

Vak B

1.     Theo Breedijk               15.324 gram

2.     Juan Cabrera                10.857 gram

3.     Jeroen Storck               10.397 gram

 

 Terug

25-09-2018
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank