Leo Zonneveld wint Noordwijkse kampioenschappen.

Normaal gesproken worden de Noordwijkse kampioenschappen wat later in het jaar gevist. It jaar werd deze echter op 30 april georganiseerd. Dit jaar waren er 17 deelnemers. Vorig jaar was Rob Bosman de ware kampioen ( een Kattuker), dus dat zou dit jaar toch echt anders moeten.

Om ca 5.30 uur gingen we ( Rob en Ik) op weg om de baan uit te zetten. De weersvooruitzichten waren perfect te noemen, zo’n 18-19 graden, alleen de wind zou flink aantrekken Oost 5-6.

Net voordat ik  van huis ging bedacht ik me toch nog even en heb nog een dikkere jas achter in de auto gegooid. Daar had ik zeker geen spijt van want het was bij aankomst bij het wedstrijdwater, de Amstel Drecht, ca 3 graden. Koude handen weer dus.

Een prachtige baan uitgezet met voldoende ruimte tussen de nummers. Nog even een bakkie voordat de nummers werden doorgebeld en een beetje slap ouwe….ren. Ron kreeg nummer 4 en ik nummer 9 doorgebeld, terwijl Pierre die rechtstreeks vanuit Den Haag naar het wedstrijdwater was gereden nummer 11 kreeg toebedeeld. Wij konden dus alvast beginnen met het uitzetten van alle benodigde spullen. Tijd voldoende. Zo’n klein half uur later kwam de grote meute.

Om 08.00 uur klonk de toeter voor een vissessie van 5 uur. Het werden 5 lange uren, want de vangsten waren gewoon dramatisch te noemen. Enkele weken geleden, op 23 maart werd met 12 man bijna 72 kilo vis gevangen. Vandaag met 19 man 34 kilo.

We waren er al een beetje bang voor, want van andere vissers die in de dagen ervoor hadden gezeten kwamen ook verhalen met slechte vangsten. Toch de hoop van een mooie wat warmere zaterdag en een voorspelling van 19 graden voor de zondag moest het water enigszins opwarmen en wellicht de vis ook aansporen tot azen. Niets van dat al dus.

Toch zoals bij iedere wedstrijd en dus ook bij een wedstrijd met zeer slechte vangsten komt er toch weer een winnaar uitrollen. Vandaag geen Kattuker, hoewel er toch 2 meevisten, maar een ras Noordwijker namelijk Leo Zonneveld die met een vangst van 6420 gram ( 4 brasems) de bokaal mee naar huis mocht nemen.

De bokaal, behorend bij de titel Noordwijks kampioen was even niet beschikbaar, maar een goede vervanger hiervoor werd gevonden ( zie foto),  misschien iets te groot voor op de vensterbank, maar toch. De bokaal werd uitgereikt door de voorzitter van de Sportvisser, Hans Melchers, die voor deze gelegenheid speciaal naar het clubhuis was gekomen en er trots op was dit te mogen doen.

Ondanks de slechte vangsten, mag er toch gesproken van een geslaagde dag en prijsuitreiking, mede door de dames van de bar, die behalve een lekker drankje, ook nog wat hapjes klaar hadden staan. Bedankt dames.

 

Henk Zonneveld

Vak A      
1 Jan van Beelen 6250 gram
2 Jan Vink 4050 gram
3 Hans Turenhout 3980 gram
4 Rob Bosman 1700 gram
5 Henk Zonneveld 1590 gram
6 Wim Steenvoorden 1490 gram
7 Roy Duindam 130 gram
8 John Waasdorp 0 gram
9 Keje den Hollander 0  
    19190  
Vak B      
1 Leo Zonneveld 6420 gram
2 Jan de Ridder 6150 gram
3 Kees Zuijderduin 2500 gram
4 Jaap de Ridder 0 gram
5 Ed Scheepmaker 0 gram
6 Pierre Mullekes 0 gram
7 Lennart Marijnnes 0 gram
8 Maurice Vink 0 gram
    15070  

 

 Terug

01-05-2017
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank