Weerhaakloos of niet?

Op veel Commercials is het vissen met weerhaak niet toegestaan. Menig sportvisser is natuurlijk op zoek naar alternatieven om toch meer grip te krijgen op de gehaakte vis. Vast is toch immers vast, nietwaar. Er gaat immers niets boven een haak met weerhaak.  Het landen van een gehaakte vis met een haak voorzien van een  weerhaak is slechts een kwestie van tijd.  

Nu zijn er natuurlijk behoorlijk wat, vooral op Commericals vissende  “sportvissers”, die zich geen lor aantrekken van het verbod op het vissen met een haak met een weerhaak en, vanwege het gebrek aan controle door de wedstrijdleiding of vijvereigenaar, rustig met een haak met weerhaak blijven vissen. .De creatievelingen onder ons zijn natuurlijk op zoek gegaan naar een tussenoplossing. Het zou toch mooi zijn als je een haak zou kunnen ontwikkelingen die geen weerhaak heeft, maar wel meer grip op de vis geeft. Het platdrukken van de weerhaak met een tangetje laat toch een puntje achter op de haak die gezien kan worden als weerhaak. Meestal is het vissen met een platgeknepen weerhaak dan ook verboden.  Stop maar met zoeken, want er is een oplossing.

Een aantal producenten, waaronder Pallatrax, brengt sinds kort een weerhaakloze haak met een verbreding op de markt. Deze verbreding, die net onder de haakpunt zit, zorgt voor veel meer grip op de gehaakte vis zonder dat er sprake is van een weerhaak. Bijkomend voordeel is ook nog eens dat je levend aas niet meer zo gemakkelijk van je haak af wandelt.

De haken die wij aantroffen waren verkrijgbaar in de maten 6 tot en met 18. Wij hebben vast een voorraadje gereedgelegd voor het nieuwe Commercialseizoen. Het is maar even dat je het weet.    Terug

17-09-2020
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.bdstore.com/tracking/tradetracker/redirect/?tt=23762_982543_40030_&r=
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.nextlevelviscoach.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank