Vissen met Wisse koppelwedstrijd NH kanaal

Zo, ik ben koud terug van vakantie, de koffers staan letterlijk nog in de hal, en de eerste wedstrijd staat al weer op de agenda. Vijgeboom is al weer een aantal weken en terug in ons land en pakt met Wisse de draad weer op. Hans V. heeft maar liefst zeven weken geen hengel aangeraakt. Ik heb net voor de vakantie nog een keer met webmaster Gijs een dagje zitten ploeteren aan de Urkervaart. Zo’n dagje gebruiken we vooral om weer eens bij te praten. Een ochtendje met Gijs aan de waterkant en je bent weer helemaal op de hoogte van de ontwikkelingen in de kelders van de hengelsport. Het is niet voor niets dat Gijs al jaren de hengelsport een no-brainindustry noemt.   Mijn artikel over het aanstellen van een damescoach heeft nog al wat reacties los gemaakt. Altijd prettig als lezers reageren. Veel positieve reacties en natuurlijk zitten er altijd kritische tussen. Blijf vooral reageren, positief of negatief.  Gelukkig lees ik net in Het Visblad waarin bondscoach Jan van Schendel het thuisvoordeel naar de prullenbak verwijst. Zijn  we dat van argument ook weer meteen af. Uit- en thuisvoordeel heb je blijkbaar niet in de hengelsport. Kom bij mij dan ook nooit meer aan met dit argument. Wat mij verder wel opvalt aan het artikel is de uitspraak “dat je door te gokken op de kleinere vis tijdens dit EK en wanneer je dit goed uitvoert je altijd een medium resultaat kan behalen”. Dit impliceert dat je dus nooit volledig voor de winst durft te gaan. Vissen is nu eenmaal ook risico’s nemen, toch? Je vist toch mee om te winnen..?? Nou goed, laat ik het er maar op houden dat ik er niks van begrijpen…

 Nu de feiten van vandaag: Eigenlijk kwam deze wedstrijd er “even tussen door.” Vooral omdat we bijna geen wedstrijden hebben georganiseerd aan het NH-Kanaal, bleef deze datum over om nog iets op poten te zetten. Ons realiserend dat er veel wedstrijden zijn dit weekend, hebben we toch doorgezet om met een klein clubje liefhebbers een potje te gaan vissen. We hadden al snel tien koppels op de lijst en daarmee zijn wij meer dan tevreden. Nu hebben we voldoende ruimte en kunnen we hopelijk allemaal een mooi visje vangen.

Om 07.00 uur prikken we kantnummers in de grond bij de Zandstort aan het NH-Kanaal, bij t’ Zand. Nipro Hengelsport vist hier ook altijd haar jaarlijkse koppelwedstrijd en de gemiddelde vangsten zijn hier altijd heel behoorlijk. Dirk Visser pakt voor ons de staartstek uit het zakje. Dat goed loten is hij tijdens de zomervakantie niet verleerd. Vervolgens pakt hij voor zich zelf en zijn maat Rinus de stek naast ons. Ook niet onverdienstelijk. De stekken, op zo’n 70 meter uit elkaar, moet het goed komen vandaag. De omstandigheden zijn prachtig, dus daar zal het niet aan liggen.
 

Om 09.00 uur gaan we van start. Het kanaal stroomt nog een beetje en dus gaan gaan de korven vol verwachting te water. Vanaf de start wordt er wel een visje gevangen. Toch lijkt de vangst niet door te zetten. Ook op onze staartstek blijft het ploeteren.  Vijgeboom pakt de eerste vis tegen de overkant. Direct een mooie voorn.  Vergelijkbaar met de winter worden er over de gehele lijn aardig voorns gevangen.

Ook ik kan aanhaken en vis op de korte stek wat kleine vis bij elkaar. Blieken, voorns en baarsjes in de mix. Al met al gaat de vis niet los vandaag. Hans V. weet drie bonusvissen te pakken, Wisse moet zich redden met halfwasvis. Op zich niet erg, zolang de beet er maar in blijft. Als verrassing vang ik een kroeskarpertje. Ik denk nog dat het een giebel is. Hoe dan ook is het een vis die we hier niet elke dag vangen.

 Gedurende de wedstrijd komen er langzaam berichten door dat het over het geheel erg stroef verloopt. EJ van Lieshout hanteert als enige deelnemer de vaste stok en kan hiermee nog redelijk een visje vangen. Klein van stuk, maar vangen is vangen. Als we de balans opmaken zien we dat het kanaal zich niet van haar beste kant heeft laten zien. De vangsten zijn mager voor de tijd van het jaar.

In het A-vak kunnen op de kopstek Pascal Jansen en Hans Kleijsen hun voordeel verzilveren en gaan er met de vakwinst vandoor. Op de hielen gezeten door Koert Schokker en Rene Tibbesma op stek twee. De drie vakprijzen worden daar verdeeld door de eerste drie nummers.  Wij kunnen op de staartstek ook de vakwinst en overall winst naar ons toe halen. Met tien kilo precies zijn  we vandaag “Het heertje” 

 Jammer, maar helaas van de vangsten, maar toch bedanken we de deelnemers voor hun sportieve inzet en deelname. Graag gaan we binnenkort nog eens op herhaling aan dit prachtige kanaal.  24 september heeft HSV Leeuwarden haar jaarlijkse wedstrijd aan het Van Harinxmakanaal.

Hier wordt gevist in een vak voor de vastehengel en een vak voor de vrije hengel. Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Zie hiervoor de wedstrijdkalender. Vooral voor de vastestokvisserij is dit een fantastisch water.

 Voor vragen, opmerkingen of suggesties: kjwisse@outlook.com    Hans Wisse

Namens de organisatie de uitslag, we verdelen in elk vak drie prijzen.

 

Vak A

 

Gewicht

Stek

Jansen

Kleijsen

7420

1

Schokker

Tibbesma

7120

2

Storck

Vd Nieuwboer

6020

3

Niesthoven

Van Mourik

5050

5

Duivenvoorde

De Kan

900

4

 

 

 

 

Vak B

 

Gewicht

Stek

Vijgeboom

Wisse

10000

10

Vd Helm

Vd Tol

6200

6

Berger

Visser

5000

9

Van Lieshout

Dirks

4750

7

Meijer

Baas

3500

8

 

 

 Terug

11-09-2016
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.evezet.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank