Zaterdag Open NK Dames aan de Urkervaart

Het animo voor het wedstrijdvissen bij de dames zit, volgens de dames en heren van Sportvisserij Nederland, sterk in de lift. Dit zullen ze ongetwijfeld baseren op de 31 inschrijvingen die er zijn voor het eerste Open NK Damesvissen dat aankomende zaterdag aan de Urkervaart, tussen Tollebeek en Urk, gevist gaat worden.  Er is zelfs al sprake van een heuse mijlpaal. .

Wij zien afgelopen jaren echter een totaal ander beeld. Sinds een jaartje of acht zijn kosten noch moeite gespaard om het damesvissen in wedstrijdverband van de grond te krijgen. Menig sponsor heeft zich de tanden er al op stuk gebeten. Afgelopen jaren hebben we de perikelen rond het damesvissen voorbij zien komen.

 


Dit varieerde van onhandig opererende coaches, dames die gefrusteerd iets anders gingen doen, tot zelfs een rechtzaak aan toe waarbij deelname aan een WK ploeg afgedwongen diende te worden. Die rechtszaak werd overigens door eiseres glansrijk gewonnen. De naweeën van die zaak sudderden  nog steeds gewoon door tot op de dag van vandaag.

Het animo om mee te gaan vissen, bij de dames, was afgelopen jaar zo minimaal dat er maar ternauwernood een compleet team geformeerd kon worden om dit jaar mee te gaan doen aan het WK Dames in het Spaanse Merida. Om dan te kunnen concluderen dat op basis van 31 inschrijvingen het damesvissen in de lift zit, lijkt ons wat vroeg. Dit NK is een eendaagse wedstrijd waarbij feitelijk iedereen kan winnen. Dit zal ongetwijfeld een reden zijn voor veel dames zijn om eens een gokje te wagen en mee te doen.

Aanstaande zaterdag starten om 9.00 uur de voorbereidingen. De dames krijgen twee uur de tijd om hun materiaal, voer en aas in orde te maken,  Tussen 11.00 en 15.00 uur gaan ze strijden om de eerste officiële nationale titel in het damesvissen.

Terug

08-09-2016
http://www.robbyfish.be
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.bbi-travel.nl
blank
http://www.evezet.nl/cms/index.php/nl/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank