En de winst is voor John de Haan

Na een prachtige week met zomerse temperaturen en een Oranjeer venigingswedstrijd op zaterdag 3 september met zestien deelnemers was het zondag 4 september tijd voor de 8ste competitiewedstrijd van de Sportvisser uit Noordwijk. Met vier afmeldingen en een zgn. “losse visser” konden de deelnemers  de strijd aangaan in het Noordhollands Kanaal ter hoogte van Oost Graftdijk. Voor kenners van dit parkoers; het z.g.n. brede stuk.

Dit traject staat vaker garant voor leuke vangsten. Toch zit het er niet altijd mee zoals vorige week duidelijk werd tijdens de koppelwedstrijd van de collega’s uit Noordwijkerhout. De vangsten waren toen helaas niet om over naar huis te schrijven.


Om 4.15 uur ging vandaag de wekker bij organisatie. Vroeg en het geeft maar weer aan hoeveel je er als organisator soms voor over moet hebben om ergens een wedstrijd te organiseren. Rond 05.45 uur wordt in het aardedonker het parkoers uitgezet. Met behulp van een kleine schijnwerper wordt de nacht weer dag en het parkoers moeiteloos uitgezet worden. Met een tussenafstand van vijftig meter heeft iedereen ruimte genoeg.

Aad Bogaards pakt de kop tijdens de loting. Collega Aad nummer vier en Carel, die altijd rechtstreeks naar het water gaat,  kreeg nr. zeven toebedeeld. Ondertussen was het  flink gaan plenzen en trok de wind ook flink aan. Het enige voordeel van deze wind was dat hij van achter kwam, dus maakte dit het inwerpen van de korven op afstand wat simpeler.


Om 7.30 uur dit keer klonk het beginsignaal en konden de korven naar de door de deelnemers uitgekozen afstanden. Aad, op zoals gezegd nr. 1, had op een meter of 5 vanuit de overzijde een stek uitgekozen. Deze stek zou het moeten doen vandaag, maar het eerste uur bleef het angstvallig rustig en begon de twijfel toe te slaan. Zeker toen zijn mijn buurman Jan al enkele vissen wist te vangen. Moest Aad een andere voerstek maken of zou hij het blijven proberen op deze afstand? Het blijft lastig als er tijdens de wedstrijd zo’n beslissing genomen moet worden.  

Na enige tijd kreeg hij toch een eerste aanbeet op een lange onderlijn met een kleinere haak, die verzilvert wordt. Helaas nog geen zware brasem, maar in ieder geval vis. Na verloop van tijd kon hij toch een flink aantal vissen landen en had hij het idee dat ze er lekker opzaten. Flink wat aas gebracht, waardoor hij het idee kreeg dat hij ze wel op de stek kon houden.

Na 4,5 uur vissen klonk het eindsignaal en kon Aad zijn vangst laten wegen. Met slechts 9210 gram kwam hij niet in aanmerking voor het podium. Saillant detail is natuurlijk dat hij op kop zat. Jan de Ridder, vissend op stek 3, op slechts een 15 meter wist 10780 gram te vangen. Dit gewicht was voldoende voor de vakwinst. De 3de plaats was voor Leo Zonneveld.

De winnaar zat vandaag in het B-vak gevangen. Met ruim 24 kilo wist John den Haan, op de staartstek, vandaag de eindoverwinning in zijn zak binnen te hengelen. Ook Hans Turenhout en Carel de Wolf hebben een lekkere visdag gehad.

Met een totaalvangst van 117300 gram en een gemiddelde vangst van 10663 gram  kan worden gesproken van het beste gemiddelde over de acht geviste wedstrijden. Tevredenheid alom dus over het algemeen. De spanning in de competitie is na acht wedstrijden nog ongekend hoog. De eerste vier staan allen op 27 punten en dat belooft dus nog wat.

Vak A:

1          Jan de Ridder               10780 gram

2          Leo Zonneveld             10120 gram

3          Henk Zonneveld                          9210 gram

4          Aad Bogaards                 8130 gram

5          Jan Vink                                     6060 gram

6          Pierre Mullekes                2190 gram

 

Vak B:

1          John den Haan                         24100 gram

2          Carel de Wolf               17130 gram

3          Hans Turenhout            13840 gram

4          Jan van Beelen                9670 gram

5          Ed Scheepmaker                         6070 gramTerug

06-09-2016
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank