Soms loop je ineens tegen de grenzen op van je reglementen

Tegenwoordig grijpen veel wedstrijdvissers tijdens het vissen van wedstrijden naar de feeder. Het is nu eenmaal een stuk simpeler om met de feeder aan de slag te gaan. Zo’n stok vergt is lastiger en kost vaak ook nog een paar losse centen meer. Afgelopen weekend werd dit helaas ook weer eens duidelijk tijdens de wedstrijd van HSV De Sportvisser.

De weervoorspellingen voor zondag waren een mooie zomerse dag met een temperatuur van rond de 24-25 graden. Een prettige bijkomstigheid voor een koppelwedstrijd als deze, waarbij een van de koppelmaten verplicht met de vaste stok moet vissen, en de ander aan de slag kan met de feeder. Wie van de twee, dat mogen ze onderling uitvechten.

Vandaag helaas slechts 9 koppels ingeschreven en dus evenzoveel nummers uitgezet op het parkoers van het Noord Hollandskanaal bij Landsmeer. Voor de leden een nieuw traject, maar verandering van spijs doet eten zeggen ze dus, waarom niet eens geprobeerd.Om klokslag 06.00 uur de loting en dan snel onderweg. Ben je net onderweg meldt zich een koppel, dat zegt zich aangemeld te hebben door middel van een melding via een ingesproken voice mailbericht. Laat ik die nou niet gehoord hebben. Een probleempje dus. Even snel een paar belletjes gepleegd, nummertje erbij en lekker vissen maar. Alles is op te lossen nietwaar???

Het enige probleem is echter de prijzen in de vorm van waardebonnen, die al helemaal uitgeschreven zijn. Ons reglement schrijft voor dat bij 10 inschrijvers of meer en in vakken gevist moet worden.. Door dit probleempje komt dit reglement in het geding en kan ook niet zo een twee drie worden opgelost, waardoor we in 1 vak blijven vissen. Dit echter niet tot tevredenheid van een ieder.


Verder naar de wedstrijd. Om 7.45 uur gingen we van start voor een sessie van 5 uur. Zoals gezegd de een met de vaste stok en de ander met de feeder. Ik was de klos, overigens volgens afspraak en mocht de vaste stok hanteren. Vorig jaar met dezelfde koppelwedstrijd voor het laatst en zal volgend jaar wellicht weer zo zijn.

Een stek gemaakt op een meter of 11, er stond een windje dus vond vissen op 12,5 meter wat teveel gevraagd. Maat Jan hanteerde de feeder en viste op een meter of 20 schat ik zo. Een mooie voerplek aangelegd en vissen maar. Al snel kwamen de eerste visjes boven, klein weliswaar, maar het was vis. En ook kleine vis telt voor het gewicht, maar zet niet echt zoden aan de dijk. Met de feeder werden toch wel grotere exemplaren gevangen.

Het eerste uur was er nog een zonnetje aanwezig en was het aangenaam vertoeven langs het water, maar al snel kwam er meer bewolking en trok de wind flink aan en werd het flink kouder,  zodat het voor mij onmogelijk werd om met de vaste stok op 11 meter te blijven vissen en moest ik terug naar een meter of 7. Nooit gunstig om een nieuwe voerplek aan te leggen. Het duurde dan ook enige tijd voor ik weer wat vis ging vangen en de vis die ik ving was klein, klein en nog kleiner.

De berichten van de andere deelnemende koppels waren ook veel kleine vis en soms een brasem.

Na een lekker smerig buitje mochten we om 12.45 uur de balans opmaken en bleek dat op de eerste 5 nummers links van de veerpont de meeste vis gevangen was. Op kop wisten Hans Turenhout sr. en jr. hun kopstek volgens verwachting meer dan waar te maken en met 25000 gram exact wonnen zij de wedstrijd, waarbij de vangst van een snoekbaars van rond de 60 cm. niet meetelde.

Het duo Aad Bogaards en Leo Zonneveld konden met 20700 redelijk meekomen en werden 2e en hun buren Rob Bosman en John den Haan, vissend net naast de pont, werden 3e met 19560 gram.

 

1

Hans Turenhout sr

Hans Turenhout jr.

25.000

2

Aad Bogaards

Leo Zonneveld

20.700

3

Rob Bosman

John den Haan

19.560

4

Henk Zonneveld

Jan van Beelen

15.750

5

Cees van den Burg

Gijs Geerlings

12.870

6

Frank Steenvoorden

Sjaak van Werkhoven

12.320

7

Ed Scheepmaker

Jan de Ridder

8.600

8

Wim Steenvoorden

John Steenvoorden

5.680

9

Lennart Marijnus

Roy Duindam

5.110

10

Jan Vink

 

3.060

 Terug

08-08-2016
https://www.prestoninnovations.com/en
blank
http://www.petervdwillik.nl
blank
https://www.vanpelthengelsport.nl/startpagina
blank
http://www.fishmatrix.co.uk/
blank
http://www.warmtekleding.nl/
blank
http://www.hemuhengelsport.nl
blank
http://www.garbolino.fr
blank
http://www.fishcresta.eu
blank
http://www.topdobbers.nl
blank
https://berenkuil.com/snake-lake
blank
http://www.evezet.nl
blank
http://www.johnkooijhengelsport.nl
blank
https://www.woutvanleeuwen.nl/
blank
http://www.jvbaits.nl
blank
http://www.hengelsport-kruidenier.com/
blank
http://www.hengelsportfauna.nl/
blank
http://www.frenkiesdobbers.nl
blank